Connect with us

Actualitat

Una pancarta de suport a Hasél i Valtònyc afegeix més tensió en el pacte de Manacor

Una pancarta de suport a Hasél i Valtònyc afegeix més tensió en el pacte de Manacor

La façana del Consistori, per iniciativa de Més+Esquerra, llueix des d’avui una pancarta a favor de la ‘Llibertat d’expressió’

El pacte de Manacor viu, d’un temps ençà, dins una situació de ‘tensió permanent’ entre els socis majoritaris, Més+Esquerra i PSIB-PSOE.

Alguns fets que s’han produït últimament entre distints representants d’aquestes dues formacions polítiques, relacionats amb filtracions urbanístiques internes que afectaven directament el regidor republicà, Joan Gaià, i desmentits públics sobre actuacions dutes a terme pels representants socialistes en S’Illot, han posat de manifest que la relació entre tots dos partits travessa ara mateix el pitjor moment de la legislatura.

Les desaveniencias que fins fa poc es tractaven de manera soterrada o d’amagat, des de finals del passat mes de gener a aquesta part, ja es reconeixen obertament. Ja no es dissimulen.

L’últim episodi s’ha viscut aquest dimecres, després que en la façana del mateix edifici Consitorial hagi aparegut una pancarta de suport als músics Pablo Hasél i Valtònyc, perseguits judicialment per algunes de les seves cançons contra la monarquia, sota el lema de ‘Llibertat d’Expressió’. La iniciativa ha partit del grup majoritari en el govern municipal, Més+Esquerra.Pel que sembla, la resta de grups que formen l’equip de govern no haurien estat informats sobre tal intenció i el fet ha provocat noves tensions en el pacte.

Tot això, un dia després que s’hagués celebrat en la plaça Sa Bassa una concentració de protesta contra l’ingrés a la presó del músic, Pablo Hasél, i en la qual van assistir la majoria dels representants de Més+Esquerra a l’Ajuntament, que públicament s’havia sumat a dita convocatòria.

La foto que il·lustra aquesta notícia és la que ha compartit aquest mateix dimecres el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà (Més+Esquerra) en el seu compte de Twitter, sota els hastag #LlibertatPabloHasél i #LlibertatValtònyc.

El mateix batle, Miquel Oliver, també ha divulgat en la mateixa xarxa social una fotografia de la pancarta en qüestió acompanyat d’un text reivindicatiu: “Toca defensar drets bàsics i de defensar la democràcia”.

Aquesta nova fricció política entre Més+Esquerra i PSOE en el pacte de Manacor, s’ha produït el mateix dia que el govern espanyol ha admès que l’empresonament de Hasél és un problema, que és mal d’entendre i que la llei amb la qual se’l condemna està mal feta i pot conduir a aquestes interpretacions.

Les mateixes fonts, recollides per diversos mitjans estatals, també posen en boca de la font del govern de l’Estat que la solució no és ràpida i que l’únic que es pot fer és canviar el Codi Penal.

Són tendència