Connect with us

Actualitat

Manacor obté el distintiu SG City 50-50 a favor de la igualtat de gènere

Manacor obté el distintiu SG City 50-50 a favor de la igualtat de gènere

Es tracta del primer segell de certificació de gènere de l’àmbit municipal, que estableix un full de ruta per “feminitzar la política”

L’Ajuntament de Manacor ha obtingut el segell distintiu SG City 50-50, el primer segell de certificació de gènere de l’àmbit municipal. Així, Manacor se suma al llistat de municipis que fan feina per reduir les desigualtats de gènere i complir amb la legislació local, estatal i internacional en matèria d’igualtat. D’acord amb els compromisos assumits, l’Ajuntament de Manacor situa la igualtat de gènere com un dret humà fonamental i com una base necessària i integra la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques.

La delegada de Serveis Socials i Igualtat, Carme Gomila, ha explicat que s’ha apostat per aconseguir aquesta certificació com a mostra que l’equip de govern municipal reafirma el seu compromís i situa i incorpora la perspectiva de gènere en tota l’estratègia operativa del municipi.

Mitjançant tot un procés de certificació, el municipi es compromet a assumir tota una sèrie de compromisos i estableix un full de ruta. «De res serveix tenir un departament d’Igualtat fort amb dotació pressupostària si només ens dedicam a fer accions o coordinar esdeveniments en dates importants», sinó que el repte és «fer coses durant tot l’any i posar el departament d’Igualtat al servei de tot l’Ajuntament i tots els departaments, també i sobretot els que treballen de portes en fora com poden ser Cultura, Educació o Esports. Per tant, aquesta eina permet tenir un full de ruta marcat amb totes les iniciatives que es faran a partir d’ara, amb l’objectiu de feminitzar la política», ha assegurat Gomila aquest dimecres en roda de premsa.

El distintiu és el primer segell que reconeix els esforços dels governs locals per millorar la seva eficàcia en implementar la transversalitat de la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals.

Són tendència