Connect with us

Societat

La majoria de les esglésies del Llevant, la Parròquia dels Dolors de Manacor inclòs, figuren entre els béns inmatriculats per part de la Conferència Episcopal

La majoria de les esglésies del Llevant, la Parròquia dels Dolors de Manacor inclòs, figuren entre els béns inmatriculats per part de la Conferència Episcopal

El digital el diario.es es fa ressò aquest dimecres dels 34.961 immobles que l’Església va posar al seu nom entre els anys 1998 i 2015, en molts casos sense acreditar la seva titularitat

El digital eldiario.es es fa ressò aquest dimecres del llistat que el govern espanyol ha enviat al Congrés sobre els 34.961 immobles que l’Església va posar al seu nom entre els anys 1998 i 2015 a partir de la llei hipotecària que va aprovar el PP, durant la presidència de José María Aznar, que li permetia certificar la propietat d’habitatges, solars i fins i tot aparcaments o habitatges amb una simple certificació eclesiàstica. És el primer pas per a posar negre sobre blanc quins béns té al seu nom i, a partir d’aquí, analitzar si li corresponen, destaca la informació periodística.

En aquest llistat figuren la majoria de les esglésies del Llevant, com és el cas de les esglésies de Sant Llorenç, Capdepera o Sant Salvador a Artà per posar només alguns exemples. En aquesta relació també figuren la Parròquia dels Dolors i l’església de Sant Pau a Manacor, a més d’un altre immoble sense especificar que estaria a nom del Bisbat de Mallorca.

En el municipi d’Artà, a més de l’espai del recinte emmurallat de Sant Salvador i que els jutjats recentment van dictaminar que la titularitat dels mateixos pertanyien al Consistori, també figuren dos immobles en la Colònia de Sant Pere (Casa Parroquial i Església),  i un habitatge en el nucli urbà d’Artà a nom del Bisbat de Mallorca.

Pel que respecta a Sant Llorenç, la Conferència Episcopal té inscrita al seu nom l’Església Parroquial de la localitat, igual que en el cas de Capdepera.

L’Església Catòlica espanyola es va emparar en una reforma de la Llei Hipotecària realitzada en temps de l’expresident Aznar, per a acreditar-se titular d’aquests immobles o terrenys sense aportar cap documentació que així ho demostrés.

A partir d’ara aquest llistat passarà a ser públic i pot donar peu a un procés de reclamació per part de particulars que considerin que tenen drets previs de propietat

A partir d’ara aquest llistat passarà a ser públic i pot donar peu a un procés de reclamació per part de particulars que considerin que tenen drets previs de propietat. En total, es tracta de 34.961 béns dels quals 20.014 són “temples de l’església catòlica o dependències complementàries”, mentre que 14.947 immatriculacions “no es relacionen amb aquests usos”, com a solars, habitatges, locals, aparcaments, entre molts altres usos.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència