Connect with us

Comunitat

Javier Arranz dóna per fet que Balears viurà una quarta onada de contagis “però menys agressiva”

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, Javier Arranz.

El portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses del Govern no s’atreveix a concretar quan pot produir-se, si bé hi ha experts que la situen entre abril o maig

El portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses del Govern, Javier Arranz, sembla estar convençut que tard o d’hora a Balears viurem una quarta onada de contagis, si bé “serà menys agressiva que les viscudes fins ara”.  D’aquesta manera s’ha pronunciat el portaveu sanitari en declaracions al programa ‘Hoy por Hoy’ de Ser Balears.

Arranz no ha volgut concretar dates de quan podria produir-se aquesta quarta onada, si bé alguns experts que també s’ha pronunciat en aquest sentit han vaticinat que podria ser entre els mesos d’abril o maig.

Per a Arranz, “l’important és que aquesta nova corba de contagis agafi a les illes amb la incidència més baixa possible”. En qualsevol cas, ha insistit a dir que no serà tan important com les anteriors “perquè bona part de la població més vulnerable ja estarà immunitzada”.

Un altre factor que li preocupa és la variant britànica, que arribarà a ser la predominant a les nostres illes, especialment a Eivissa on la seva prevalença continua estant per sobre de la resta. De totes maneres, partint d’aquesta premissa, diu que el que més preocupa és la velocitat de transmissió que, de moment, està sent més lenta que en altres zones com el Regne Unit.

Sobre la situació ara com ara, diu, que ja “ha passat el pitjor” d’aquesta tercera onada, però hi ha aspectes com la variant britànica que l’obliguen a ser prudent

Sobre la situació ara com ara, diu, que ja “ha passat el pitjor” d’aquesta tercera onada, però hi ha aspectes com aquesta variant que l’obliguen a ser prudent.

Quant a les restriccions, Arranz ha declarat que a nivell sanitari aixecar-les àmpliament no hauria de succeir fins a estar per sota dels 100 casos per cada 100.000 habitants, si bé entén que des del punt de vista econòmic caldrà començar a retirar-les abans, encara que insisteix que ha de ser de manera progressiva.

Ha declarat que caldrà esperar l’evolució dels pròxims dies per a saber si hi haurà canvis a partir del 2 de març que és quan decauen les actuals restriccions. Considera que la desescalada ha de produir-se de manera progressiva i lentament.

Són tendència