Connect with us

Actualitat

Localitzades les restes d’una vintena de víctimes de la Guerra Civil en el cementiri de Porreres

Localitzades les restes d'una vintena de víctimes de la Guerra Civil en el cementiri de Porreres

En les diferents fosses excavades en aquesta segona intervenció

L’equip tècnic d’Aranzadi ha continuat treballant en l’excavació de les dues noves fosses localitzades la setmana passada al cementiri de Porreres, les fosses número 10 i 11. A aquestes s’hi suma la localització de dues noves fosses, que conserven escasses restes perquè varen ser afectades per la cimentació dels blocs de nínxols i capelles construïts a la part central del cementiri.

Totes aquestes noves fosses presenten dimensions similars i mantenen la doble línia de les fosses documentades en la intervenció de l’any 2016.

La fossa número 10, que estava situada sota la placa de formigó armat, ha resultat ser molt profunda i al seu interior ja s’observa la presència de nou individus. Tots ells són homes. A l’interior de la fossa han aparegut diferents casquets i projectils d’arma curta.

En relació amb la fossa número 11, ubicada davall del bloc de nínxols, s’havien localitzat les restes de tres individus inicialment, però ja s’ha constatat l’existència d’altres víctimes en una capa inferior. Per això, avui ja s’ha iniciat l’exhumació d’aquests tres individus ubicats a la part més superficial de la fossa.

Aquests darrers dies, també s’ha destapat la fossa número 5, que es trobava davall una de les capelles, i que va quedar pendent d’excavació en la intervenció de l’any 2016. En aquell moment es va estimar que hi podia haver allà sis persones enterrades. Aquesta nova excavació ha detectat les restes d’una nova víctima i no es descarta que el nombre total d’individus sigui encara major.

Avui dia, el nombre de víctimes localitzades en les diferents fosses excavades en aquesta segona intervenció sumen una vintena.

Són tendència