Connect with us

Comunitat

El sector turístic exigeix un pla de vacunació massiu a Balears “del 70% de la població abans de l’estiu”

El sector turístic exigeix al Govern un pla de vacunació massiu a Balears "del 70% de la població abans de l'estiu"

La lectura d’un manifest del sector aquest divendres en Cala Millor posa en marxa la campanya ‘SOS Turisme’ que demanda amb urgència plans de xoc efectius

La lectura d’un manifest col·lectiu del sector aquest divendres en Cala Millor ha suposat el punt de partida de la campanya ‘SOS Turisme’ que demanda amb urgència plans de xoc efectius.

Han recordat que la crisi sanitària ha derivat en una crisi econòmica mundial amb un impacte sense precedents. Els representants d’aquesta Plataforma reivindicativa del sector turístic, han exposat que en l’arxipèlag balear ha suposat, en 2020, una caiguda del PIB superior al 25%. “L’activitat econòmica està gairebé paralitzada i aguantant com pot. Les empreses turístiques no podem resistir més”, exclamen.

Diuen que aquesta desesperant situació “provoca impotència entre treballadors i empresaris que veiem esfumar-se la possibilitat de reiniciar l’activitat turística i perillar les nostres empreses, patrimoni, llocs de treball…Aquest sentiment col·lectiu es fa visible amb el moviment SOS Turisme, un crit d’auxili llançat a totes les administracions de tots els nivells”.

Per aquesta raó i donada la dramatica situació que viu el sector, exigeixen en matèria econòmica i de salut pública “plans de xoc efectius”.

També han demanat assumir de manera immediata que “una crisi d’aquesta envergadura requereix unitat, línies clares d’actuació, transparència, decisions col·legiades i prioritzar les mesures amb els objectius de controlar la pandèmia i recuperar l’economia per a no aprofundir en la crisi social”.

Demanen també prioritzar la salut “prestant especial atenció als treballadors sanitaris i de serveis assistencials que estan lluitant per a salvar vides, exhaustos física i emocionalment i amb falta de mitjans humans i materials”. Reivindiquen “una política sanitària que faci ús de tots els recursos tant públics com privats, cribatges massius a la població i rastrejos eficients per a tallar cadenes de contagis”.

També insten el Govern a comunicar “el pla de vacunació a desenvolupar a les Illes i anunciar quins col·lectius seran vacunats després de les persones considerades de risc i vulnerables. Exigim el lliurament de més vacunes per a fer una campanya intensiva que immunitzi al 70% de la població abans de l’estiu”.

Són tendència