Connect with us

Comunitat

Canvis en el Govern: Desapareix Administracions Públiques i neix la conselleria de Fons Europeus

Canvis en el Govern: Marí Ribas substitueix a Marc Pons, Negueruela nou portaveu, desapareix Administracions Públiques i neix la conselleria de Fons Europeus

Els canvis anunciats per la presidenta Armengol es limiten a les àrees del PSOE

La presidenta del Govern, Francina Armengol ha sorprès aquest divendres anunciant diversos canvis en l’Executiu, en una setmana que ha estat especialment complicada entre els distints partits que formen el Pacte, per les diferències entre PSOE, Podemos i Més per Mallorca, arran de la vacunació abans d’hora de diversos alts càrrecs socialistes.

Els canvis anunciats aquest divendres es limiten a les àrees del PSOE. Les àrees gestionades per Podemos i Més per Mallorca continuen intactes.

Els canvis anunciats suposa el retorn de l’exconsellera insular de Territori i Carreteres Mercedes Garrido per Pilar Costa en Presidència; la del fins ara batle de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas ‘Agustinet’, que substituirà a Marc Pons en Mobilitat i Habitatge; i el vicepresident insular de Menorca, Miquel Company, que serà el responsable de la nova Conselleria de Fons Europeus.

En el cas de Pilar Costa, deixarà de ser la portaveu del Govern per a assumir la mateixa funció, però aquesta vegada del PSOE en el Parlament. Armengol ha negat cap pèrdua de confiança sobre Costa. Per part seva, el menorquí Marc Pons se’n va a Madrid per a assumir un càrrec en el Ministeri de Transició Energètica.

Armengol ha avançat que hi haurà una reducció de fins a quinze alts càrrecs entre directors generals i assessors,sense entrar en més detalls

Altres canvis afectan a la secretària autonòmica d’Universitats, en mans de Més, que passarà a la nova conselleria de Fons Europeus, de la mateixa manera que la delegació de Cultura, així com la posada en marxa de la ja anunciada Agència de Salut Pública, de qui encara no s’ha determinat qui estarà al capdavant. La presidenta Armengol ha assegurat que “no s’ha plantejat cap canvi en la Conselleria de Salut”, així com tampoc en el seu gabinet.
No obstant això, sí ha avançat que hi haurà una reducció de fins a quinze alts càrrecs entre directors generals i assessors, que no ha detallat més pendent de parlar amb els nous consellers.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència