Connect with us

Actualitat

La nova concessió del servei de bus a Santanyí elimina aturades i línies enmig de les protestes dels usuaris

Els nuclis de Calonge i Son Moja han vist agreujada la seva situació

Els canvis plantejats per la nova empresa concessionària del servei de transport per carretera en el municipi de Santanyí no estan sent del grat de molts dels usuaris d’aquest municipi. En aquest indret del Migjorn, on fa anys que els usuaris de la zona venen reividicant la necessitat de millores, la situació sembla que s’ha vist agreujada en aquestes últimes setmanes , en especial a dos nuclis del terme: Calonge i Son Moja.

L’Ajuntament de Santanyí ha fet públic el malestar d’aquests usuaris, mitjançant un comunicat de premsa, on exposa clarament la indignació d’alguns veïnats pels canvis plantejats per la concessionària del servei.

Segon l’escrit municipal, “a Calonge s’ha eliminat l’aturada situada a la plaça Sant Miquel, i només queda la que està al carrer Castell. En aquest punt, els busos han de fer un revolt per al qual necessiten maniobrar diverses vegades en un punt crític de la circulació del poble. És més, el vehicle ha de fer marxa enrere amb poca o nul·la visibilitat per arribar a l’aturada, i fins i tot, envair el carril contrari i passar per sobre d’un pas de vianants metre es desplaça també marxa enrere. De fet, la maniobra que realitza el bus podria arribar a ser sancionada per incomplir les normes de circulació”.

Segons ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “aquesta situació és insostenible. Se suposava que el nou TIB havia de suposar una revolució per al transport a l’illa que seria punter a Europa, i en concret al nostre municipi només veiem que crea perill o situacions de greuge comparatiu amb altres termes. A Calonge, qualsevol dia tindrem un ensurt que podem lamentar, en especial quan tornem a tenir turistes. I no ho diem només els polítics, els veïnats ens ho han traslladat des del primer dia que es va posar en marxa el nou servei”.

Al que pateixen els calongins s’hi ha de sumar la situació de Son Moja. El Consorci de Transports de Mallorca també ha eliminat una aturada, l’única que hi havia al nucli, i només ha deixat la de la platja de Cala Santanyí, situada a 800 metres. Una distància, relativament curta, però que s’ha de fer a peu per un tram de carretera sense vorera i amb rampes amb un gran desnivell.

En el cas concret de Calonge, el bus per poder estacionar en la parada situada al carrer Castell, es veu en la necessitat de fer maniobres que incompleixen clarament les normes de circulació

Per aquesta raó, la batlessa ha insistit en el fet que “no podem consentir que Son Moja, encara que sigui un nucli petit, sigui maltractat d’aquesta manera, deixant als seus veïnats sense serveis essencials. El Consorci de Transports ens ha proposat una aturada a l’entrada del nucli just a la baixada d’una rampa molt pronunciada, amb el perill que suposa per a la gent, en especial per als més grans. Si l’aturada que teníem fins ara no va bé, la podem canviar on sigui millor, però en cap cas ha d’estar fora del nucli”, ha manifestat Maria Pons.

Els usuaris també han fet arribar al consistori, les seves protestes per l’augment de les tarifes que han aplicat en alguns trajectes. Fins a l’entrada en vigor del nou conveni, anar de Cala Figuera a Santanyí, un trajecte de dos quilòmetres i mig, costava vuitanta cèntims; a dia d’avui costa un euro amb vuitanta.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí ja ha anunciat que presentarà una moció al pròxim ple municipal, previst per a finals d’aquest mes de febrer, on reclamarà la millora totes les línies i freqüències i que siguin reconsiderades algunes de les noves tarifes, com va anunciar públicament el conseller de Mobilitat, Marc Pons. També es demana una reunió amb tots els municipis de Mallorca per estudiar com cobrir les necessitats de cada un d’ells i millorar realment el servei de transport.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència