Connect with us

Comunitat

Balears és el segon territori de l’Estat amb més incidència de la variant britànica del virus

La pandèmia fa que la demora mitjana per a ser operat a l'Hospital de Manacor creixi un 45% en menys d'un any

Tot i això, en les darreres setmanes ha baixat el nombre diari de contagis i també s’ha constatat un decreixement de la pressió hospitalària

El servei balear d’Epidemiologia ha advertit aquest dijous que la variant britànica del coronavirus è té un nivell de transmissió molt alt i ha situat les Balears com el segon territori amb més proporció d’aquesta variant en el conjunt de l’Estat. La seva incidència a les Illes se situaria ja en el 23% en la setmana epidemiològica 5/2021 (de l’1 al 7 de febrer) sent el màxim a Eivissa (33%) i Mallorca (14%).

Per aquesta raó, segons ha informat el Govern, les mesures establertes pel decret 6/2021 de la presidenta del passat 29 de gener i que eren vigents fins a aquest dissabte, es prorroguen fins a dia 1 de març, aquest dia inclòs. La limitació de la llibertat de circulació es mantendrà entre les 22.00 i les 6.00 a totes les illes i també es mantendran les restriccions d’entrades i sortides a les illes d’Eivissa i Formentera. Pel que fa a les reunions socials, a Menorca seguiran podent ser d’un màxim de 6 persones i dos nuclis de convivència, mentre que a les illes de Mallorca, Eivissa i Formentera estaran limitades a un únic nucli de convivència. Aquestes restriccions en les reunions continuen sent aplicables tant en espais interiors com en espais exteriors, i amb les excepcions ja previstes en l’anterior decret.

El Govern manté que el risc epidèmic encara es molt alt. Tot i això, en les darreres setmanes ha baixat el nombre diari de contagis, la incidència i també els darrers dies s’ha constatat un decreixement de la pressió hospitalària, especialment a Mallorca i Menorca, i amb menys mesura a Eivissa.

El Govern decideix prorrogar algunes restriccions vigents des de fa mesos, com és el cas de l’Estat d’Alarma, fins al dia 1 de març

Són tendència