Connect with us

Actualitat

Santanyí habilita 10 contenidors arreu del municipi per al reciclatge de càpsules de cafè

Santanyí habilita 10 contenidors arreu del municipi per al reciclatge de càpsules de cafè

L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb la multinacional Nestlé per recollir aquest tipus de residus tant per particulars com empreses

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santanyí i SEMDESA, l’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí, van signar el passat mes de desembre amb Nestlé España un conveni de col·laboració per a demostrar el seu compromís amb la recollida i reciclatge de tota classe de càpsules de cafè, tant de plàstic com d’alumini. Segons aquest document, l’administració i la multinacional es comprometen a realitzar campanyes d’informació i sensibilització ambiental per augmentar l’eficàcia de la recollida selectiva, en especial els d’aquests tipus de residus.

A més, el compromís també estableix la creació de mecanismes per garantir el reciclatge i classificació dels materials amb els quals es fan les populars càpsules de cafè, seguin les normatives vigents. Segons ha explicat el regidor de SEMDESA, Joan Gaspar Aguiló, “l’Ajuntament ha instal·lat contenidors a 10 punts del municipi on tothom podrà dipositar només aquest tipus de residus que necessita un tractament específic. Després l’Empresa Municipal de Serveis ho recollirà i ho traslladarà al Punt Verd de Santanyí que serà el punt de recollida general. I una vegada al mes, Nestlé s’ho endurà tot sense cost per al consistori”.

Així, hi haurà contenidors al Parc Verd de Santanyí, a Ca ses Monges de s’Alqueria Blanca, al carrer Talaiassa de Calonge, a la plaça des Pins des Llombards, al Centre Jove de Cala d’Or, al Passeig des Port de Portopetro, al carrer Miramar de Cala Llombards, a la plaça de Son Moja, a l’entrada de Cala Figuera, i a l’aparcament de Cala Santanyí. Una vegada cada 30 dies es buidaran al punt d’acumulació de Santanyí, perquè la multinacional els reculli per ser processats i reciclats.

Una vegada cada 30 dies es buidaran al punt d’acumulació de Santanyí, perquè la multinacional els reculli per ser processats i reciclats

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha assegurat que “amb accions com aquesta es demostra el compromís del municipi de Santanyí amb el medi ambient, i que les institucions han de fer un esforç per estar al servei de la ciutadania. És una passa petita que hem de fer tots i cada un de nosaltres individualment, però que pot suposar un canvi positiu per al futur”.

Des de SEMDESA també s’ofereix la possibilitat a empreses o institucions del municipi que generin més quantitat d’aquest tipus de residus de tenir un contenidor a les seves instal·lacions i fer una recollida mensual. Les empreses interessades només s’hauran de posar en contacte amb SEMDESA al 971 648 484 o a través del correu electrònic semdesa@ajsantanyi.net.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com