Connect with us

Actualitat

L’Ajuntament de Felanitx vol assumir la gestió de la polèmica parada de taxis del moll de Portocolom

L'Ajuntament de Felanitx vol assumir la gestió de la polèmica parada de taxis del moll de Portocolom

Actualment està sent gestionada per un particular de la zona, amb el beneplàcit de Ports IB, i està sent motiu de controvèrsia entre la majoria de taxistes del municipi

La parada de taxis situada en el moll de Portocolom és motiu de controvèrsia entre els professionals del sector del municipi de Felanitx. Segons han denunciat alguns afectats, aquest espai reservat per a la recollida de clients, només permet ser utilitzat per aquells taxistes que previ pagament són autoritzats.

L”explotació’ d’aquesta parada estaria en mans d’un particular de la zona que, temps enrere, hauria negociat la seva explotació amb el consentiment de Ports IB i que exigiria el pagament d’una quota anual a tots aquells taxistes que estiguin interessats a beneficiar-se d’ella. En cas contrari, no se’ls permet estacionar en el lloc i són convidats a abandonar la parada en ser considerats “no autoritzats”.

Aquest fet ha generat el lògic malestar entre alguns professionals del gremi que no acaben d’entendre i comprendre la situació que es ve donant. La situació ha estat posada en coneixement de l’Associació Sindical de Taxistes de les Illes Balears i del propi Ajuntament de Felanitx. Els afectats no acaben d’entendre la situació que s’està donant i exigeixen respostes i que les administracions competents prenguin cartes en l’assumpte.

Un representant de l’Autoritat Portuària va dir desconèixer que s’estigués prohibint estacionar en aquesta parada a la majoria de taxistes, si bé reconeixia que aquest organisme percebia una quantitat econòmica per la seva explotació limitada expressament als mesos d’estiu

Des del col·lectiu sindical dels taxistes de les Illes, entenen que qui ha de posar ordre a l’actual situació és el propi Consistori de Felanitx, al mateix temps que denuncien que cap parada de taxis pot ser gestionada per cap persona física, i en el cas que es fes com a Associació, que en aquest cas si seria legal, tampoc es podria prohibir que cap taxista pogués fer ús d’ella. Des del sindicat professional insisteixen a dir que aquesta situació ha de ser regulada des de l’Ajuntament.

La polèmica situació que es viu amb aquesta parada també ha estat posada en coneixement de Ports IB. Un representant de l’Autoritat Portuària va dir desconèixer que s’estigués prohibint estacionar en aquesta parada a la majoria de taxistes, si bé reconeixia que aquest organisme percebia una quantitat econòmica per la seva explotació limitada expressament als mesos d’estiu. El mateix interlocutor es va comprometre el mes d’octubre passat a interessar-se per la situació que es vènia produint, al mateix temps que va dir que tractaria la situació plantejada amb els propis responsables polítics de l’Ajuntament. Cinc mesos després la situació en aquesta parada continua sent la mateixa i els problemes que es vénen produint entre taxistes són els mateixos.

Pel que sembla, existeix voluntat política que s’aprovi un nou Reglament del Taxi, ja que la norma actual va ser aprovada fa molts anys i ja no s’ajusta a les necessitats reals del sector

El cas també es va posar en coneixement de l’actual regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Felanitx, Sebastià Adrover, poc temps després que assumís el càrrec després de l’acord que l’estiu passat va possibilitar el nou govern municipal. Adrover va tranquilitzar als taxistes afectats per la situació, comprometent-se a resoldre l’assumpte. La situació ara mateix segueix sense haver estat resolta de manera definitiva, si bé des del Consistori continuen defensant la voluntat de trobar una solució definitiva.

Pel que sembla, existeix voluntat política que s’aprovi un nou Reglament del Taxi, ja que la norma actual va ser aprovada fa molts anys i ja no s’ajusta a les necessitats reals del sector, tal com posen de manifest els problemes existents.

El govern municipal de Felanitx ha manifestat la seva predisposició al fet que amb l’aprovació d’un nou Reglament pugui assumir la gestió d’aquesta parada, previ acord amb Ports IB i resoldre d’una vegada per sempre les desavinences existents entre els propis taxistes de la zona. Entre les intencions de l’administració municipal, també es contempla la possibilitat d’habilitar una nova parada de taxis en la plaça de Cas Corso, entre altres mesures.

En el municipi de Felanitx actualment existeixen 22 llicències de taxi en actiu, dels quals 8 correspondrien al nucli de Portocolom, 7 d’ells són propietaris. Aquests últims, valient-se d’una normativa desfasada i d’una falta de control sobre la qualitat que es presta, des de fa anys pretenen capitalitzar la pràctica totalitat del servei existent en el nucli costaner, principalment durant els mesos d’estiu, en detriment de la resta de taxistes de Felanitx que exigeixen que es prenguin ja les mesures oportunes perquè s’acabi aquesta situació de desemparament i desigualtat laboral i professional.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com