Connect with us

Actualitat

L’Hipòdrom de Manacor podria ser habilitat per a la vacunació massiva de ciutadans

Salut ha començat a planificar i estudiar amb els ajuntaments les diferents propostes

La Conselleria de Salut i Consum ha iniciat les converses amb diversos ajuntaments i els consells insulars per planificar la instal·lació de diversos punts de vacunació massiva contra la COVID-19. Alhora, els tècnics del Servei de Salut han començat a avaluar les diferents propostes. Així ho ha explicat avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la compareixença voluntària en el Ple del Parlament de les Illes Balears, on ha donat compte de la gestió sanitària contra la pandèmia de COVID-19.

Pel que fa a la zona del Llevant, l’opció que ara mateix es contempla seria habilitar les instal·lacions de l’Hipòdrom de Manacor per a dur a terme la vacunació massiva de ciutadans.

Patricia Gómez ha explicat que el procés de vacunació s’accelerarà a partir d’ara. Les Illes Balears rebran des d’aquesta setmana i fins a principis de març devers 84.000 dosis de vacunes: Pfizer té previst enviar-ne 30.000; Moderna, 9.800, i AstraZeneca -la darrera en aprovar-se per part de l’Agència Europea del Medicament- n’enviarà 43.800 dosis. En aquest sentit, la consellera de Salut i Consum també ha explicat que el proper mes de març es començaran a rebre quantitats més importants, ja que és molt possible que hi hagi noves vacunes en el mercat i que els fabricants actuals incrementin la producció.

La consellera, en la seva compareixença parlamentària, ha explicat que fins al dia d’ahir s’havien aplicat 36.700 dosis, la pràctica totalitat de les vacunes rebudes per part del Ministeri. El procés de vacunació podrà continuar aquesta setmana, després que ahir arribàs part de la partida setmanal compromesa per Pfizer, i que es completarà aquesta setmana amb més vials de Moderna i AstraZeneca.

Són tendència