Connect with us

Opinió

No anam bé

No anam bé

…el virus no és un tan betzol com els nostres governants

Ara, quan comencen a baixar, diuen, les corbes d’incidències acumulades (cada dia hem d’aprendre conceptes nous), quan sembla que les grans farmacèutiques ja estan aconseguint els guanys que volien, i ens proporcionaran les dosis que necessitam per a vacunar el personal de la indústria hotelera, per tal de salvar la temporada turística de l’estiu proper, ja tenim la Seu plena d’ous. Bé. Tanmateix els hotelers no deixaran de clamar, i escainar, i demanar ajudes a fons perdut. I els governats conservadors (de la cadira) se sotmetran com sempre a les seves exigències sense considerar que aquesta gent mai no està satisfeta.

Fins i tot un gran referent de l’extrema dreta espanyola ho va dir des d’Austràlia: és hora de tornar al que hi havia abans de la pandèmia. Oblidar les restriccions i que la gent pugui acudir de bell nou als partits de tenis sense mascaretes ni distàncies de seguretat. Sembla com si l’únic objectiu fos retornar a la situació que teníem fa un any, com si tot el que hem hagut de passar, tots que han perdut la vida pel camí, i les seqüeles que en romandran, no fossin res més que un parèntesi. No han après, ni volen aprendre, res d’aquesta pandèmia que, diguin el que diguin, no ha acabat, ni de molt.

No han après, ni volen aprendre, res d’aquesta pandèmia que, diguin el que diguin, no ha acabat, ni de molt

Tant en l’àmbit estatal com autonòmic, sembla que els governants no tenen altre objectiu que aconseguir que a l’estiu tornin els turistes a omplir les nostres platges, les nostres ciutats i les nostres carreteres i els nostres aeroports. I llavors, com sempre, els de fora s’enduen els doblers i a nosaltres ens queda la merda per llevar i la ronya per gratar.

Mentrestant, encara no hem vist ni un sol projecte adreçat a adaptar la societat a la nova realitat que s’esdevindrà

Però ni així ho aconseguiran, el virus no és un tan betzol com els nostres governants. D’aquí a l’estiu pot ser que la pandèmia hagi mancat una mica, però arreu del món no es donaran les condicions necessàries per a poder viatjar com ho fèiem abans (i aquest cop voldria equivocar-me). Què en farem amb els hotels i els restaurants oberts si els turistes que els haurien d’omplir no poden venir per les restriccions dels seus propis països o perquè, com nosaltres, no tenen doblers per gastar? Els grans empresaris, com sempre, demanaran que els rescatem, i els petits sortiran a manifestar-se per exigir-ho.

Mentrestant, encara no hem vist ni un sol projecte adreçat a adaptar la societat a la nova realitat que s’esdevindrà.

Biel Mestre
Escriptor

Són tendència