Connect with us

Manacor

Les Dones de Llevant demanen més implicació política contra la violència masclista

El col·lectiu d’Assemblea Antipatriarcal i Dones de Llevant intervenen en el plenari de Manacor per reivindicar menys passivitat política davant la lluita contra la violència masclista

Dins el plenari de juliol hi ha hagut lloc per més reivindicacions. Les Dones de Llevant i l’Assemblea Antipatriarcal han aprofitat una moció presentada conjuntament per tots els grups de l’oposició per demanar una partida dins el pressupost de la localitat i de l’Estat destinada a aquesta lluita.

Antònia Matamalas Prohens ha estat la representant encarregada de presentar la proposta que els grups de l’Ajuntament han portat a plenari. En aquesta proposta es defensa que un de cada quart d’euro que es recapta a l’Ajuntament vagi destinat a la prevenció, protecció i recuperació de les dones i infants que han sofert aquest tipus de violència. Això suposaria un 0,25% de les entrades totals de l’Ajuntament.

Així, els grups de Més-Esquerra, PSOE i Volem han donat suport a la iniciativa presentat la moció que també ha rebut el suport de l’equip de Govern.

La regidora de Serveis Socials, Maria Isabel Bauçà va qualificar la moció “d’ignorant” i va dir que es destina ja avui molt més del què es demana.”De fet, el, 0,25% suposa uns 80.000 euros i ja en destinem només 140.000 en personal”, ha explicat Bauçà

La regidora també ha aprofitat per enumerar les tasques que s’han fet en aquest àmbit on “encara queda molta feina per fer”. Entre les iniciatives més destacades hi ha la creació d’un lloc de feina per una persona que es dedica en exclusiva a aquest àmbit o les campanyes de prevenció que s’han realitzat a escoles i instituts de la localitat.

Finalment, l’oposició ha reconegut el bon treball de l’Ajuntament però ha demanat que es faci més publicitat al respecte i es reconegui una regidoria d’igualtat. Una opinió que han compartit des del Govern municipal que s’ha compromès a seguir treballant en el tema i incrementar a poc a poc i encara més el pressupost destinat a igualtat.

 

Són tendència