Connect with us

Societat

L’addicció al tabac provoca més del 50 % dels casos de càncer a Balears

En el conjunt de la població, el tumor més freqüent és el de còlon i recte, seguit pel de pròstata, el de mama i el de pulmó

Una tercera part dels càncers es pot evitar si s’actua sobre els factors de risc. Adoptar una alimentació saludable, reduir el tabaquisme —el qual està relacionat amb el 50 % dels casos— o reduir el consum d’alcohol pot ajudar a disminuir el risc de ser diagnosticat de càncer.

Així ho indiquen les dades de la REDECAN (Xarxa Espanyola de Registres de Càncer) entre les quals es troben les del Registre de Mallorca, que també preveu que la meitat dels homes de les Illes Balears i un terç de les dones seran diagnosticats de càncer en algun moment de la seva vida.

En el conjunt de la població, el tumor més freqüent és el de còlon i recte, seguit pel de pròstata, el de mama i el de pulmó. Segons les dades de la Conselleria de Salut i Consum, la projecció de la incidència per a aquest any 2021 a les Balears és de més de 920 casos de càncer de pròstata, 670 de colorectal i prop de 560 de pulmó entre els homes, i al voltant de 830 casos de càncer de mama, 440 de colorectal i aproximadament 200 de pulmó entre les dones.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència