Connect with us

Societat

La pandèmia dispara també les consultes per anorèxia i bulímia

Segons les informacions registrades per clíniques públiques i privades del conjunt de l’estat

Segons les informacions registrades per clíniques públiques i privades del conjunt de l’estat, en alguns centres s’ha arribat a duplicar el nombre de cridades telefòniques per part de famílies que demanen ajuda per casos de trastorns de la conducta alimentària (anorèxia i bulímia, entre altres trastorns). Fins i tot en alguns àmbits s’ha arribat a experimentar un 140% d’augment de les consultes.

En aquest sentit, cal recordar que els col·lectius de persones amb anorèxia i bulímia són emocionalment més fràgils que la resta de la població, i els canvis de rutines que ens han imposat per combatre el coronavirus no els han ajudat gens.

Precisament, un estudi de la Universitat de North Umbria (Regne Unit), revela que un 87% de les persones amb un TCA van experimentar un empitjorament de la seva condició durant l’etapa de confinament domiciliari, i fins a un 30% van admetre que estaven molt pitjor, especialment en l’aspecte psicològic i en la sensació d’aïllament. Segons aquest mateix estudi, van comprovar que el problema de salut mental que més havia empitjorat era el de l’ansietat, seguit dels trastorns alimentaris.

Són tendència