Connect with us

Comunitat

La reobertura de les grans superfícies es farà de manera gradual, segons el Govern

“I d’acord amb els criteris sanitaris fixats per la Conselleria de Salut”, ha explicat el vicepresident, Juan Pedro Yllanes

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Comerç, Miguel Piñol, s’han reunit amb representants d’ANGED per tractar el procés progressiu de reobertura dels centres comercials i les grans superfícies.

El vicepresident  del Govern ha traslladat a la patronal de les grans superfícies i els centres comercials que aquesta possible desescalada es farà en sintonia amb la Conselleria de Salut i amb les seves indicacions. «Les desescalades han de ser graduals i amb criteris sanitaris, no ens podem basar únicament en xifres. Ha quedat demostrat, amb experiències anteriors com a l’illa d’Eivissa, que fer-ho d’aquesta manera i reobrir l’activitat de manera ràpida no funciona».

Perquè això sigui possible, el director general de Comerç, Miguel Piñol, ha sol·licitat col·laboració absoluta i responsabilitat d’autocontrol per part del sector. Tot això, amb l’objectiu de reduir riscs i, així, anar recuperant la seva activitat econòmica de manera gradual.

A més, abans de decidir quines mesures es prenen, també s’ha d’avaluar l’evolució de la soca britànica i del seu ritme de propagació, molt més intens.

Yllanes ha compartit la preocupació del col·lectiu dels grans espais comercials envers un tancament de la seva activitat que ja dura gairebé tres setmanes. «Per això, si les dades milloren i la pressió hospitalària davalla, podrem ser favorables a una suavització de les mesures. En el moment en què es tenguin les condicions sanitàries adequades, la intenció és començar a reobrir. Però només quan sigui possible, ja que ha quedat demostrat que la reducció de la mobilitat i la limitació d’activitats han estat efectives en el nostre objectiu de lluitar contra la propagació del virus», segons el vicepresident Yllanes.

Són tendència