Connect with us

Comunitat

Tres responsables de la campanya de vacunació a Mallorca es van vacunar abans d’hora

Tres responsables de la campanya de vacunació a Mallorca es van vacunar abans d'hora i Més demana que siguin destituïts

Es tracta de la directora insular de gent gran, Sofia Alonso, la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Angélica Miguélez i el coordinador de la campanya, Carlos Villafáfila

Tres alts càrrecs polítics del Consell de Mallorca i el Govern també s’haurien vacunat abans d’hora. Es tracta de la directora insular de Gent gran del Consell, Sofia Alonso, la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat de la conselleria de Salut, Angélica Miguélez i el coordinador de la campanya per part de l’IBSalut, Carlos Villafáfila.

Els fets han provocat una polseguera política entre els diferents grups polítics que gestionen les principals institucions de les illes, a nivell insular i autonòmic. Les reaccions no s’han fet esperar i hores després que es conegués la notícia, Més per Mallorca ha demanat públicament que els assenyalats han de deixar els seus càrrecs de responsabilitat política.

Més per Mallorca ha demanat públicament que els assenyalats han de deixar els seus càrrecs de responsabilitat política

Més exigeix la dimissió dels alts càrrecs socialistes que es van vacunar el primer dia de campanya a Balears. Malgrat els arguments de Consell i l’IBSalut en defensa dels seus càrrecs, els ecosoberanistas veuen en aquests casos “una actitud insolidària” i un “aprofitament del seu càrrec”. Més demana també una recerca interna per a aclarir els fets i “depurar responsabilitats polítiques” en el Govern.

Mitjançant un comunicat, Més informa que no sols han demanat explicacions a la presidenta del Consell, Catalina Cladera, sinó que també “s’ha traslladat la petició de dimissió dels càrrecs afectats”. El mateix partit informa que també ha traslladat el seu “malestar” en el Consell de Govern, on han reclamat “una recerca interna” per a “aclarir els fets” i “depurar responsabilitats polítiques si es confirma qualsevol irregularitat en els protocols sanitaris establerts”.

Són tendència