Connect with us

Actualitat

Medi Ambient anuncia un reposició de nou arbrat viari a Manacor, S’Illot i s’Estany d’en Mas

Manacor anuncia un reposició de nou arbrat viari a Manacor, S'Illot i s'Estany d'en Mas

Els arbres malalts seran substituits i seran reposades les garangoles buides

L’Ajuntament de Manacor ha començat el procés de sembra de 103 exemplars d’arbres nous arreu del municipi amb l’objectiu de substituir els exemplars que es troben en mal estat sanitari, tenen risc de caiguda o que poden provocar danys a la via pública; i de reposició amb arbres nous de les garangoles que havien quedat buides el darrer any ja sigui per les ventades o per la mort dels exemplars.

Es tracta, per una banda, de garangoles que havien quedat buides el darrer any per la mort de l’exemplar o per accidents que n’havien motivat la baixa i que es reposen amb 39 arbres nous adaptats a les singularitats de cada carrer, i de l’altra banda de 64 arbres que substitueixen els exemplars malalts.

Els principals carrers afectats per aquest canvi són el carrer Joan d’Àustria, carrer Quevedo, Santiago Rossinyol i Doctor Fleming a Manacor; els carrers Anfós i Sipions a s’Illot; i l’aparcament de la platja de s’Estany d’en Mas. En aquest sentit i amb l’objectiu d’informar la població, cada vegada que se substitueixi un arbre es penjarà un cartell informatiu amb els detalls de l’operació.

En la tasca de reposició també es refaran les garangoles per fer-les més grosses, en superfície i en profunditat, perquè les arrels puguin tenir més espai per a desenvolupar-se.

El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà i el tècnic municipal, Antoni Pascual, durant la roda de premsa celebrada aquest dimarts.

El delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, ha destacat «la importància de l’arbrat en l’espai públic urbà com a generador de millora de la qualitat de l’aire, ja que capta el CO2 i regula la temperatura», a més d’altres beneficis socials «molts dels carrers amb presència d’arbres esdevenen eixos socials» i beneficis econòmics, ja que «moltes de les zones amb arbres es revaloritzen i són més agradables per a què s’hi desenvolupi l’activitat econòmica i social», ha explicat.

Pla de gestió de l’arbrat

En aquest sentit, s’ha avançat que aquest 2021 es redactarà un Pla de gestió de l’arbrat, que permetrà fer el diagnòstic de l’estat sanitari dels arbres del municipi i de la seva relació amb l’entorn on s’ubiquen. L’objectiu d’aquest Pla, que està previst en el contracte de jardineria municipal vigent, és el d’establir un protocol d’actuació individualitzat per a cada exemplar o carrer. D’aquesta manera, el document establirà els criteris de poda, rec, i definirà el protocol d’actuació davant situacions de risc ja sigui per motius naturals o meteorològics. «Serà una radiografia general de tot l’arbrat urbà del municipi i marcarà protocols d’actuació per a tenir un arbrat sa i de qualitat», ha assegurat el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual.

Així mateix, el delegat de Medi Ambient ha puntualitzat que «el que també és prioritari per al departament és determinar si hi ha arbres en risc de caiguda.

Criteris per a l’obra pública

D’altra banda, Sebastià Llodrà ha explicat que el departament de Medi Ambient treballa amb Urbanisme per a definir un protocol que marqui els criteris perquè l’obra pública que s’impulsi des de l’Ajuntament de Manacor aconsegueixi una convivència harmoniosa «entre el desenvolupament urbà i el verd». En aquest sentit, l’objectiu és definir uns criteris que serveixin de guia i que estableixin les directrius clares que permetin planificar urbanísticament tenint en compte la presència i beneficis de l’arbrat o dels elements vegetals. «Volem que aquest document tengui el suport de tots els grups de l’oposició», ha assegurat Llodrà.

Són tendència