Connect with us

Actualitat

‘Son Servera Solidari’ rep el Premi Metge Joan Lliteras

Son Servera Solidari rep el Premi Metge Joan Lliteras

El municipi serverí  celebra Sant Ignasi i commemora, en plena pandèmia sanitària, els 200 anys de la pesta de 1820

Aquest dilluns, 1 de febrer, Son Servera ha commemorat la seva festa promesa més especial, per una banda, per la situació actual i el seu paral·lelisme, i per altra, perquè aquest 2021 és el 200 aniversari de l’aixecament del cordó sanitari militar establert amb motiu de l’epidèmia de la pesta que va assolar el municipi l’any 1820.

Els actes commemoratius d’enguany s’han celebrat de forma telemàtica a excepció de la Missa i l’entrega del premi Metge Lliteras per mor de les restriccions i la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Per això, des de les xarxe ssocials municipals s’ha pogut veure a les 11.30 h una conferència del geògraf, historiador i investigador local Pedro Fidel Castro sobre la figura transcendental del metge Lliteras durant l’epidèmia.

Els actes més solemnes han començat amb una missa a l’església de Sant Joan i l’ofrena foral a la figura del pastoret que presideix la plaça de l’església per seguir amb l’acte central de la celebració, l’entrega del Premi Metge Joan Lliteres, una distinció que reconeix els mèrits de persones i institucions que duen a terme tasques de consciència social, humanitària i d’investigació científica i mèdica en benefici de tots els ciutadans i totes les ciutadanes de les Illes per recordar la solidaritat dels veïns de Son Servera i dels municipis dels voltants en aquella ocasió.

Enguany, a l’Associació Son Servera Solidari, una entitat que fa 14 anys que realitza una labor altruista i solidària en benefici de les persones i societats més desfavorides. “Ara més que mai, amb la situació socio econòmica que ha produït la pandèmia al nostremunicipi, la seva tasca social ha esdevingut indispensable per pal·liarels problemes de moltesfamílies. Per això, i per la seva trajectòria, és ben mereixedora d’aquest reconeixement” ; ha explicat la batlessa, Natalia Troya.

Bel Nebot “Llisa”, fundadora i presidenta de l’entitat, ha estat l’encarregada de rebre el guardó.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència