Connect with us

Actualitat

Capdepera preveu ajudes per un valor de 5,5 milions € al sector econòmic i empresarial del municipi

El pla municipal també contempla un paquet d’ajudes fiscals directes a empreses i autònoms per valor d’1,3 milions d’euros

L’equip de govern de Capdepera posarà en marxa un paquet d’ajudes fiscals directes a empreses i autònoms del municipi per valor d’1,3 milions d’euros. Aquesta mesura va encaminada a minvar els efectes de la crisi econòmica, derivada de la pandèmia.

Les següents mesures acordades per tal d’aconseguir que tots els sectors productius locals tenguin les màximes facilitats per dur endavant la seva feina i la represa de l’activitat de manera normal seran: la bonificació del 100% sobre la taxa d’ocupació de la via pública en taules i cadires. Aquesta mesura incideix a alguns negocis com a bars i restaurants. Això suposarà per l’Ajuntament, deixar d’ingressar uns 250.000 euros. També s’actuarà sobre la taxa de mercat. Com també l’anterior, es bonificarà al 100% durant tot l’any 2021. Es quantifica l’acció en més de 150.000 euros.

A més, l’equip de govern de l’Ajuntament aplicarà una bonificació del 100% de les taxes de serveis que afavoreixen la conciliació de la vida laboral i familiar durant el 2021 per un valor de 300.000 euros. Aquests serveis que ajuden a la conciliació de la vida laboral i familiar són: centre de dia, escoleta municipal, servei d’assistència domiciliària, servei de teleassistència domiciliaria i de menjar a domicili.

El Consistori gabellí també està estudiant establir ajudes per a totes les vivendes i establiments (oficines, naus, bars, tallers, comerços, hotels, etc.) del municipi. Aquestes ajudes es quantifiquen al voltant de 3,5 milions d’euros.

Són tendència