Connect with us

Vist a les xarxes

Les vacunes s’acaben

El Centre de Salut d'Artà comunica 44 casos actius al municipi, 17 més que fa vuit dies

Guerra oberta entre la farmacèutica AstraZeneca i la UE per les dosis pactades i que no són entregades

El retard en l’entrega de les vacunes, com està passant amb Pfizer i ja ha anunciat la farmacèutica AstraZeneca, complica de valent el calendari de vacunacions a bona part dels territoris. Lògicament, Balears no és una excepció. Les Illes figuren a la cua pel que fa al nombre de dosis rebudes des de l’inici i les remeses també amenacen en acabar-se en els pròxims dies.

De fet, són molts els territoris de l’Estat que ja han advertit que les vacunes s’acaben i que dilluns que ve es posaran les últimes que queden, a l’espera d’una nova remesa, que hauria d’arribar la setmana que ve.

Precisament, aquest dimecres s’ha viscut una jornada de tensió i confusió entre la Comissió Europea i AstraZeneca pel mateix assumpte de les vacunes. Brussel·les ha anunciat que la farmacèutica ha cancel·lat la reunió en què havia de donar explicacions sobre la retallada de les entregues de les dosis pactades en el seu dia, un incompliment que la Comissió Europea no accepta i que pressiona perquè es corregeixi.

La tensió també s’ha vist alimentada per les declaracions del director general d’AstraZeneca a diversos diaris europeus en que justifica el retard perquè la Unió Europea va signar el contracte tres mesos més tard que el Regne Unit i també nega que hagin venut a tercers països les dosis destinades a Europa. I mentrestant el contracte signat continua sent confidencial.

Mentrestant, la situació per la falta de vacunes es va agreujant per moments. Avui mateix, la comunitat de Madrid ha decidit suspendre almenys dues setmanes l’administració de primeres dosis.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència