Connect with us

Actualitat

Els ciutadans de Llucmajor podran votar fins a 58 propostes en el procés dels pressupostos participatius

En total es presentaren 109 propostes a Llucmajor, s’Arenal i Urbanitzacions

Els ciutadans de Llucmajor podran votar fins a 58 propostes presentades pels mateixos veïnats i veïnades del terme municipal en el procés els pressupostos participatius de 2017, per tal que siguin executades com a part de l’apartat d’inversions. La comissió tècnica es va reunir i va dur a terme la validació tècnica de les 109 propostes que es varen presentar entre els dies 15 de juny i el 3 de juliol.

Cal recordar que l’Ajuntament de Llucmajor va reservar 150.000 euros dels pressupostos municipals de 2017 per tal que els ciutadans elegeixin el seu destí. Aquesta quantitat es repartí de forma equitativa a Llucmajor, s’Arenal i Urbanitzacions amb 50.000 euros a parts iguals a cada àrea.

Ara, la propera passa serà l’assemblea que tindrà lloc als tres territoris del terme municipal de Llucmajor:

– 17 de juliol a les 19h al Claustre de Sant Bonaventura (Llucmajor) – 18 de juliol a les 19h a les oficines municipals de S’Arenal
– 19 de juliol a les 19h a les oficines municipals d’Urbanitzacions.

En aquesta trobada es debatran les propostes presentades i es convidarà a les persones o associacions que hagin presentat propostes viables i així ho desitgin, a exposar i defensar la seva proposta davant de la resta d’assistents. Si és el cas, cal contactar prèviament a l’àrea de participació ciutadana de l’Ajuntament de Llucmajor per notificar-ho i preveure-ho en el programa. Recordem l’adreça electrònica: pressupostosparticipatius@llucmajor.org i pciutadana@llucmajor.org

Posteriorment s’obrirà un procés de votació fins al 4 d’agost i es podran fer les votacions a una urna situada a l’Ajuntament de Llucmajor i a les que s’habilitaran a cada Oficina d’Atenció Ciutadana.

LLUCMAJOR

A Llucmajor es presentaren 25 propostes i se n’han acceptat 11: posar papereres arreu del poble, col·locar panells digitals informatius per publicitar actes del poble, parc infantil nou, arreglar el camp de futbol de s’Estanyol, posar màquines d’exercici a espais públics, fer una pista de bàsquet o condicionar la de futbet de la pista poliesportiva de s’Estanyol, dotar una aula amb el material necessari per fer ensenyament d’audiovisuals, potenciar el patrimoni del poble i posar-lo en valor, restaurar el paviment dels camins a l’esquerra del camí de sa Bassola, fomentar l’ús de bicicleta connectant els centres educatius, poliesportiu i l’eix central per a vianants entre ells, recuperació de la placeta del convent de Sant Bonaventura.

S’ARENAL

A s’Arenal es presentaren 41 propostes i se n’han acceptat 23. Destacar que fins a 4 iniciatives foren proposades per més d’una persona. Així es farà la neteja i cura de tots els jardins, arreglar parc urbà de s’Arenal (proposat per dues persones), millorar la convivència entre els cans i neteja d’excrements en general (4 suports) i més en concret al carrer de Sant Bartomeu, incrementar nombre de contenidors i papereres, arreglar voravies de tot S’Arenal (6 suports), posar màquines d’exercici a zones d’afluència (2 suports), incrementar la il·luminació de les zones més conflictives, Instal·lar cartells informatius informant de les sancions de la nova ordenança, Millorar la senyalització dels carrers de S’Arenal, Incrementar el personal de neteja i la franja horària del servei.

URBANITZACIONS

A Urbanitzacions es presentaren 43 propostes i n’han prosperat 24. N’hi ha tres de generals: Neteja i cura dels jardins, Ampliar número d’efectius de manteniment i jardins (zona jardins Maioris) i millora de les zones verdes ja existents.

A Cala Pi, Vallgornera i es Pas s’ha inclòs pintar la línia mitjanera que divideix carretera principal de Cala Pi, neteja passos i/o sortides a la mar, senyalitzar on es troben els turistes i on hi ha la platja, pàrquing, etc… renovació de faroles i enllumenat de molts de carrers (Es Pas) .

A sa Torre s’instal·laran 6 aparells de gimnàstica com a mobiliari urbà, 5 taules de pícnic de pedra/formigó amb taulers d’escacs pintats, 2 ones de formigó.

A Bellavista també aparells de gimnàstica a l’aire lliure en el jardí del local social.

A Cala Blava es preveu recuperar i adequar el torrent de Cala Mosques (neteja d’arbustos).

A Badies s’incrementarà el número de guals a carrers Cristobal Colon, Churruca i Saturno. Es preveu també instal·lar bancs i taules a la Plaça Juan de Borbón, condicionar el descampat del carrer Ossa Major, Pegas y la carretera Ma 6014.

A Tolleric s’ampliarà passeig des del final del carrer Algues fins al ja existent i es revisarà el sistema d’enllumenat del passeig ja construït i baixar la voravia. Netejar les pintades de las casetes que utilitza l’Associació Veïns en les festes.

A Maioris Decima, corregir el reg en les dues rotondes de la urbanització (2 suports) i eliminar barreres arquitectòniques a la “Plaça Na Rodona” (2 suports).

A Las Palmeras es realitzaran tallers de foment de relacions entre joves de les urbanitzacions i el seu desenvolupament.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència