Connect with us

Vist a les xarxes

Alteracions a la llengua: Aquest és el nou símptoma del coronavirus

Alteracions a la llengua: Aquest és el nou símptoma del coronavirus

Un estudi de l’Hospital La Paz de Madrid posa de manifest que aquest és un símptoma molt comú en els nous malalts de la covid

Li diuen la “llengua Covid”. I els seus efectes presenten unes característiques com la llengua més gran o inflamada, lesions com úlceres o llagues a la boca, clapes a l’interior de la boca associades a la pèrdua del gust o episodis de covitja a la boca.

Aquest és el nou símptoma del coronavirus que ha estudiat un estudi de l’hospital La Paz de Madrid i que s’acaba de publicar a la revista British Journal of Dermatology . La investigació s’ha fet amb més de 600 pacients de la primera onada de la pandèmia.

El símptoma de l’anomenada “llengua covid” pot ser una senyal de contagi, afegit a episodis de febre o tossina, i pot facilitar la detecció precoç de la infecció.

La “llengua covid” es pot donar en persones infectades que no tinguin cap altre símptoma. Persones simptomàtiques també poden presentar aquestes alteracions a la llengua.

La investigació, liderada pel Servei de Dermatologia de l’Hospital madrileny, s’ha reforçat també amb investigacions britàniques que descriuen els mateixos símptomes.

L’estudi de l’Hospital La Paz també confirma un altre símptoma d’infecció que ja s’havia detectat, les alteracions als palmells de les mans i a les plantes dels peus, en concret una sensació d’ardor i vermellor seguit, en algunes ocasions, per una desescamació o l’aparició d’unes petites taques molt característiques, destaca l’estudi mèdic.

Són tendència