Connect with us

Comunitat

“Balears està preparada per administrar fins a 80.000 dosis setmanals”, segons Armengol

El Centre de Salut d'Artà comunica 44 casos actius al municipi, 17 més que fa vuit dies

“Estam capacitats per immunitzar tota la població de Balears en tres mesos, si tenim les dosis suficients”, ha manifestat la presidenta del Govern aquest dimarts en el Parlament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha comparegut aquest dimarts al Parlament de les Illes Balears per donar compte de la situació sanitària i els efectes econòmics i socials que la pandèmia ha provocat al territori. Durant la seva intervenció, Armengol ha recordat la necessitat de “resistir” i “actuar amb la fermesa i la determinació que hem demostrat davant onades anteriors” per a la contenció del virus i per poder normalitzar i reactivar l’economia a finals de primavera, quan s’esperen avanços importants en la vacunació.

La presidenta del Govern ha recordat que totes les illes es troben en una situació de “risc extrem”, alhora que ha enviat un missatge de condol a totes les famílies que han patit la pèrdua d’un ésser estimat pel coronavirus. La presidenta ha apel·lat a la unitat i a sumar forces i capacitat, l’única forma que s’ha demostrat efectiva: “No és l’hora de mirar els interessos individuals de cadascú: és l’hora de la generositat i l’ètica. No és l’hora de la divisió, és l’hora de sumar forces per continuar frenant el virus, com hem fet onada rere onada”, ja que el que ens sostindrà “és una forma d’actuar que ens uneix a tots en l’esforç i en la solució”. En aquest mateix sentit, també ha agraït la tasca dels professionals sanitaris i dels treballadors dels serveis essencials per la seva implicació en un moment com l’actual.

La presidenta del Govern confia “poder normalitzar i reactivar l’economia a finals de primavera”

“La vacuna s’ha convertit en la gran esperança de tots”, ha seguit la seva intervenció. Armengol ha explicat que, fins al dia d’avui, a les Balears s’han vacunat 20.267 persones, 2.769 de les quals ja estan immunitzades, i que s’han utilitzat el 99,3 % de les vacunes rebudes, a més de la distribució de les 4.785 que va repartir ahir el Govern espanyol. No obstant això, ha apuntat que la capacitat de producció de les vacunes, ara per ara, és “clarament insuficient”.

“El subministrament actual ens fa posar mig miler de vacunes al dia, quan la capacitat de la nostra xarxa i professionals ens permetria administrar fins a 11.500 vacunes al dia”. És a dir, quan el volum de vacunes que es rebin sigui massiu, es podran administrar 80.000 dosis setmanals a través de set grans punts de distribució, quatre a Mallorca i un a cada una de les altres illes. “Estam capacitats per immunitzar tota la població en tres mesos, si tenim les dosis suficients”, ha subratllat. De moment, s’espera completar la immunització de la població de residències la setmana que ve.

“La vacuna és clau per salvar vides, però també per reactivar la nostra economia”, ha destacat, exposada com està a la dependència dels clients que arriben de la resta d’Europa i a la mobilitat que permet a viatgers arribar a les Illes Balears. Per aquest motiu, ha defensat que, quan la campanya de vacunació arribi a la població general, les Illes siguin compensades en el repartiment de dosis per l’especial incidència de la mobilitat en la nostra economia.

Són tendència