Connect with us

Actualitat

El Consell aportarà 7,5 milions d’euros al fons comú per a ajuts a sectors econòmics dels municipis

El Consell de Mallorca aportarà 7,5 milions d'euros al fons comú per a ajuts a sectors econòmics dels municipis

Aquesta nova aportació ha estat una de les accions que la presidenta, Catalina Cladera, ha avançat a la reunió telemàtica mantinguda aquest dimarts amb els batles i batlesses de l’illa

En una reunió convocada pel Consell de Mallorca amb els batles i batlesses de Mallorca, la presidenta Catalina Cladera, ha informat que la institució insular aportarà 7,5 milions d’euros al fons comú per a ajuts a sectors econòmics dels municipis de Mallorca afectats per la pandèmia, igualant d’aquesta manera les aportacions fetes per part de les altres institucions. Aquesta aportació permet elevar fins al voltant de 25 milions d’eruos la quantia que aquest fons destinarà als sectors afectats per la pandèmia als municipis de Mallorca en ajuts directes. A més de l’aportació econòmica, el Consell tramitarà i gestionarà les ajudes als ajuntaments que ho sol·licitin, segons ha avançat la pròpia presidenta inslar.

Cladera també ha informat que aquest mateix dimarts s’ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears la segona convocatòria d’ajuts directes de 1.500 € per a establiments del sector de la restauració (restaurants, cafeteries, cafè i bars, xocolateries, gelateries i empreses de càtering) i demà mateix ja es podrà sol·licitar. La primera convocatòria d’ajuts, que el Consell va treure a finals de desembre per valor de 5M euros ja està exhaurida, s’han adjudicat la totalitat dels ajuts a 3.333 establiments i pagat més de 2M euros a més de 1.300 negocis. La tramitació d’aquesta segona convocatòria, que es repetirà mensualment fins al mes de març, és també en línia i molt senzilla.

La presidenta també ha informat que avui el Consell de Mallorca ha aprovat una altra convocatòria d’ajuts directes de fins a 3.000 euros per centre, dirigits a gimnasos i escoles de dansa. La convocatòria es publicarà divendres al BOIB i diumenge ja es podrà demanar. També ha avançat que ja s’està treballant en una altra convocatòria d’ajudes al comerç majorista i altres sectors afectats per la pandèmia.

Entre l’aportació al fons comú d’ajuts i les convocatòries d’ajudes directes, el Consell de Mallorca destina més de 30 milions d’euros, cofinançats una part pel Govern, al pla de xoc d’ajuts als sectors afectats per la pandèmia a Mallorca per aquest primer trimestre.

«Amb aquest pla de xoc de Mallorca donam una resposta coordinada, àgil i ràpida a les necessitats del nostre teixit productiu, però el nostre gran objectiu és la reactivació econòmica i que tots els negocis puguin recuperar l’activitat al més aviat possible» ha expressat Cladera.

En el següent enllaç podeu consultar totes les convocatòries públiques d’ajuts COVID-19 a Mallorca.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com