Connect with us

Vist a les xarxes

Croada dels professionals d’infermeria contra el Govern en les xarxes socials

Croada dels professionals d'infermeria contra el Govern en les xarxes socials

Des de fa uns dies, totes les publicacions de l’Executiu en Facebook reben nombrosos comentaris exigint-li que compleixi els seus compromisos sanitaris i laborals

Fatiga i desesperació. Aquesta és l’altra cara que presenta a hores d’ara la crisi sanitària que dur camí de complir un any. I les exigències cap als responsables polítics cada dia que passa van a més. I en aquest cas, les infermeres i infermers que des de fa mesos vénen lluitant incansablement en primera línia de combat, sembla que han decidit passar a l’acció a través de les xarxes socials.

Des de fa dies, totes i cadascuna de les publicacions que realitza el Govern en la seva pàgina de Facebook, relatives a la incidència de la pandèmia a les Illes, rep nombrosos comentaris de resposta, alguns d’ells molt crítics, amb la gestió política de la crisi sanitària.

Alguns comentaris, fins i tot, posen en dubte moltes de les informacions oficials que divulga el mateix Govern respecte a les restriccions adoptades i els seus resultats. Però un número molt elevat dels comentaris que poden llegir-se aquests dies corresponen a treballadors de l’àmbit d’infermeria de Balears.

Exigeixen al Govern que compleixi els seus compromisos, respecte a la pujada pactada del 2%, igual que en altres territoris de l’Estat. Denuncien que “els únics que no hem vist aquest increment som el personal de l’Ibsalut i educació. Precisament els que hem estat a peu del canó. Aquest increment havia de ser efectiu des de gener de 2020”, exposen.

Insisteixen també a demanar la retirada de la baixada dels complements autonòmics, aprovada el passat dia 5 de gener d’enguany, que pretén anul·lar la pujada del 2% del salari quan s’apliqui. “Per descomptat així no s’agraeix la nostra labor, ni ara ni mai”, exclamen.

Incideixen també en el compliment de la pujada salarial del 0.9% corresponent a l’any 2021, el compromís del pagament de les hores nocturnes en festius, plus de festivitat de les hores que corresponguin dins del torn, signat al maig de 2019, i del que diuen, ” no hem vist absolutament res”.

Així mateix, també exigeixen l’obertura de la carrera professional anual, segons els pactes, “no quan els vagi bé. Acumulam anys d’endarreriments de la carrera professional, quan hauria d’obrir-se de manera anual, com altres funcionaris públics, però clar, no en el cas dels sanitaris, a ells no”.

Demanen recuperar les 35 hores setmanals i del 5% del salari que els va ser retirat en 2010, segons denuncien, “després de l’anterior crisi i que mai hem recuperat”.

Molts altres comentaris fan referència a la difícil situació econòmica que travessen moltes empreses i persones a títol personal i a la falta de suports institucionals i la improvisació de moltes de les mesures adoptades per part del Govern

Diuen estar esgotats física i mentalment i que “el Govern dels Illes Balears no fa més que menysprear-nos com a professionals, llevant-nos els nostres drets adquirits durant anys i incomplint els acords pactats. Aquest maltractament ve donant-se des de fa anys, i l’única cosa que ha fet la Covid-19 és incrementar la nostra frustració i treure a la llum tot el que ve passant des de ja fa temps”.

Molts altres comentaris fan referència a la difícil situació econòmica que travessen moltes empreses i persones a títol personal i a la falta de suports institucionals i la improvisació de moltes de les mesures adoptades fins al moment per part del Govern.

Feu clic sobre la imatge de Facebook per a llegir les reaccions.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència