Connect with us

Comunitat

Armengol insisteix a reclamar que l’Estat li permeti avançar el toc de queda “si fos necessari”

Armengol insisteix a reclamar que l'Estat li permeti avançar el toc de queda "si fos necessari"

La presidenta del Govern ha comparegut aquest dimarts en el Parlament per informar sobre la situació de la pandèmia i els seus efectes a Balears

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha compromès aquest dimarts a insistir reclamant al govern espanyol que li permeti tenir l’opció d’avançar l’inici del toc de queda i aplicar confinaments domiciliaris “si fos necessari” per a tractar de frenar la pandèmia.

Armengol ha defensat la seva petició dient que  “si s’ha deixat en mans autonòmiques la gestió de la pandèmia, ens han de facilitar també totes les eines necessàries per a frenar el virus”.

La presidenta del Govern va anunciar la seva intenció d’avançar el toc de queda a les 20 hores quan es va plantejar en el darrer Consell Interterritorial de Salut, celebrat la setmana passada, però l’executiu estatal va defensar que les Comunitats Autònomes ja tenen eines suficients per a frenar la pandèmia.

També ha defensat la necessària de rebre ajuda econòmica en aquest sentit, tal com es va fer l’any passat, quan van ser transferits 438 milions per a fer front a recursos extraordinaris que han hagut de ser destinats a mesures sanitàries.

Són tendència