Connect with us

Oci i Cultura

Una activitat familiar durant el confinament que va acabar sent una novel·la

Una activitat familiar durant el confinament que va acabar sent una novel·la

Aquest va ser el cas de la família Caldentey Riera de Sant Llorenç i “La sorprenent història d’una partida de Minecraft”

La dura etapa del confinament ha donat peu a descobrir noves experiències personals o en grup. Aquest és precisament el cas de la família Caldentey Riera de Sant Llorenç, on els pares es van veure en la necessitat de compaginar les seves obligacions laborals amb el fet que els seus fills no podien assistir a l’escola.

Tot va sorgir quan el fill major, en Tomeu, va demanar a la seva mare un llibre d’una temàtica molt concreta, per llegir durant el confinament; volia llegir algun llibre d’alguna partida d’algun videojoc, el que fos… A la biblioteca no n’hi havia cap, per tant, l’única forma de poder-lo llegir era si l’escrivien ells mateixos, i així ho feren.

Així va néixer “La sorprenent història d’una partida de Minecraft”, que narra les vivències d’aquesta família llorencina, principalment les dels dos nins que mentre els seus pares sortien per anar a fer feina, es veien forçats a quedar-se junts a casa. Segons ens compta la mare, Francisca Caldentey, “el fet que la vida d’abans del confinament els tengués sempre enfeinats amb l’escola, els deures, els amics, ses activitats extraescolars… així com la diferencia d’edat, en Tomeu tenia 11 anys i na Xesca 8 quan es van veure forçats a estar-se tancats, feia que els dos germans no haguessin passat massa temps jugant junts, però mentre els pares no érem a casa i ells s’hi estaven sols, van descobrir que tenien coses en comú i que junts s’ho passaven millor i aconseguien fer coses sorprenents a un joc de la Wii que es diu Minecraft”.

La pròpia mare anava escrivint la història, un capítol cada cop acompanyada per un dels fills o, a vegades quan la pròpia història ho requeria, pels dos.

Els horabaixes quan arribava el seu pare li llegien els capítols que havien escrit hores abans i per tant a més de l’estona que passaven escrivint-lo en passaven una altra llegint-lo i comentant-lo en família.

D’aquesta activitat familiar n’ha resultat una novel·la que, tot i que està adreçada a un públic infantil-juvenil està agradant molt als pares, que segons ens explica na Francisca, “veuen en les nostres vivències una realitat paral·lela a la que visqueren ells mateixos… Mentre el llegia he pensat que si canviés el nom de Xesca pel de Núria, seria com si llegís un resum d’allò què fèiem noltros” diu na Francisca que li ha comentat un lector del llibre aquesta mateixa setmana.

Ja s’està imprimint la segona edició

La història de com ha arribat a ser publicat és tan peculiar i a la vegada senzilla com ho és la manera en què va sorgir i és que el cosí dels protagonistes de la història, n’Andreu, un nin que tot i només tenir 10 anys és un gran lector, va sentir que els seus cosins escrivien un llibre i el va voler llegir, després que ell el llegís i vistes les seves bones crítiques, el va voler llegir també la seva mare que va donar coratge que necessitaven als autors per provar de publicar-lo.

L’ha editat l’editorial Circulo Rojo i en aquests moments s’està imprimint la segona edició. Podeu adquirir-ho tant a les llibreries com a la pàgina web de l’editorial. Vos animam a llegir-lo.

Són tendència