Connect with us

Actualitat

Porreres prioritza la neteja de torrents per prevenir inundacions

Porreres prioritza la neteja per prevenir inundacions

Les tasques a la zona de la síquia de Banyeres ha tret a la llum i deixat a la vista el molí d’Aigua des Pont, un bé etnològic municipal catalogat

Aquesta passada setmana l’Ajuntament de Porreres inicià les tasques de neteja del Molí d’Aigua des Pont, situat al carrer Nou a l’arribada des de Vilafranca. Des de l’àrea de Manteniment s’ha començat a desbrossar la zona i netejar-ho per, amb posterioritat, poder adequar l’espai i la zona verda dels voltants, que ha de quedar integrada dins la nova ronda quan el Consell de Mallorca dugui a terme la segona fase de construcció d’aquest vial de circumval·lació.

De forma paral·lela, la regidoria de Cultura també ha contactat amb el departament de Patrimoni del Consell de Mallorca programant una visita per principis de mes i així iniciar els tràmits oportuns per dur a terme la rehabilitació d’aquest bé etnològic municipal.

Aquestes són unes feines complementàries a la neteja de la síquia de Banyeres que està just devora d’aquest molí. Davant la negativa de la Conselleria de Medi Ambient de donar continuïtat als treballs de neteja del torrent, que ha anat fent durant molts d’anys, l’Ajuntament de Porreres ha volgut prioritzar la seguretat dels veïnats prevenint possibles inundacions, arreglant els 980 metres de síquia que fan costat al tram urbà amb despesa de més de 15.000 euros.

Les tasques a la zona de la síquia de Banyeres ha tret a la llum i deixat a la vista el molí d’Aigua des Pont, un bé etnològic municipal catalogat.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com