Connect with us

Comunitat

A Balears, cada any moren quasi 200 persones per càncer de còlon

Aquest divendres 31 de març, es commemora el Dia Mundial contra aquesta malaltia

Aquest divendres 31 de març, es commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Còlon i la Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Salut Pública i Participació, vol aprofitar la data per conscienciar la població de les Illes de la importància de la prevenció mitjançant hàbits de vida saludable i de la necessitat de fer els controls oportuns per al diagnòstic precoç i l’abordatge primerenc de la malaltia.

L’any 2015, segon les dades de la Xarxa Espanyola de Registres de Càncer (REDECAN), es varen diagnosticar a Espanya 41.431 nous casos de càncer colorectal (24.764 homes i 16.677 dones).

A les Illes es diagnostiquen cada any prop de 424 casos de càncer de còlon i devers 205 casos de càncer de recte

A les Balears es diagnostiquen cada any prop de 424 casos de càncer de còlon i devers 205 casos de càncer de recte. El càncer colorectal suposa la tercera causa de mort per malaltia oncològica en les dones, després del càncer de mama i del de pulmó, i la segona causa per als homes, precedida pel càncer de pulmó. A les Balears, cada any moren prop de 194 persones per càncer de còlon i entorn de les 97 persones per càncer de recte.

No obstant això, el CCR és un dels càncers amb possibilitat de detecció precoç i hi ha prou evidència científica sobre l’eficàcia del cribratge en termes de reducció de taxes d’incidència i mortalitat. La detecció precoç del càncer colorectal pot reduir fins a un 33 % la mortalitat i fins a un 20 % el nombre de casos nous.

Per prevenir aquest tipus de càncer es recomana:

Consumir fruita i verdura i aliments que proporcionen fibra, com ara els cereals integrals.
Reduir el consum de greixos saturats i substituir-los per greixos insaturats.
Evitar el consum de tabac i la ingesta excessiva d’alcohol.
Fer qualsevol activitat física de manera constant i evitar el sedentarisme.
Mantenir-se en el pes adequat.
Beure de 2 a 3 litres d’aigua al dia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència