Connect with us

Actualitat

Es compleix un any del fort i devastador temporal Glòria

Portocolom intenta recuperar la normalitat després d'un temporal "com mai s'havia vist"

Va causar greus danys a bona part de la zona costanera del Llevant i Migjorn de Mallorca

Aquest dimecres, es compleix un any del temporal Glòria que va causar greus danys en infraestructures públiques i propietats privades de la primera línia del Llevant i Migjorn de Mallorca. Els municipis de Manacor, Capdepera, Felanitx i Santanyí van ser els més perjudicats per la força del temporal marítim.

En el cas de Manacor, l’Ajuntament va comptabilitzar danys per un valor de 3.870.480,30 euros en desperfectes, centrats bàsicament a la zona costanera. S’Illot va ser l’indret més afectat. A bona part de la resta de zones del municipi va ser necessària la regeneració de les platges, entre moltes altres millores.

El temporal també va actuar amb força en indrets del municipi de Felanitx, com és el cas de Cala Marçal, Cala Sa Nau o Cala Barbacana. La pujada del nivell del mar va provocar danys importants en els carrers més pròxims a la primera línia, tant en el mobiliari urbà com en alguns establiments, que es van trobar els negocis “amb dos pams d’aigua” a l’interior.

El temporal colpeja amb força la costa de Felanitx

En el cas de Capdepera, la virulència del temporal pràcticament va fer desaparèixer el passeig marítim de Cala Rajada.

El temporal Glòria també va castigar durament el litoral de Santanyí on la platja de Cala Mondragó va desaparèixer completament fruit de la mala mar.

En alguns indrets es van arribar a mesurar ones de fins a 14 metres. En el cas de Mallorca, es van produir més de 400 incidents en un sol dia.

Manacor xifra els danys del temporal Glòria en gairebé 4 milions d'euros

En el cas de Manacor, l’Ajuntament va comptabilitzar danys per un valor de 3.870.480,30 euros en desperfectes, centrats bàsicament a la zona costanera.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència