Connect with us

Actualitat

La pandèmia fa que la demora mitjana per a ser operat a l’Hospital de Manacor creixi un 45%

La pandèmia fa que la demora mitjana per a ser operat a l'Hospital de Manacor creixi un 45% en menys d'un any

El centre sanitari ha passat de no tenir a cap malalt esperant més de 180 dies per a ser intervingut a tenir-ne 194

La irrupció en les nostres vides de la maleïda crisi provocada per la Covid-19 ha trastocat de dalt a baix bona part dels serveis assistencials dels hospitals públics de Balears. La majoria dels esforços estan centrats des de fa mesos a atendre i combatre els continus casos que provoquen els episodis de contagis generats pel coronavirus.

Aquesta situació queda perfectament reflectida en les xifres facilitades pel Servei de Salut pel que fa en les llistes d’espera sobre consultes externes o quirúrgiques dels diferents centres hospitalaris.

Pel que respecta a l’Hospital de Manacor, que fins a principis de l’any passat vènia mantenint unes llistes d’espera en tots els àmbits molt controlades, ha vist agreujada aquesta situació de manera progressiva en els últims mesos a conseqüència de la pandèmia.

La pandèmia fa que la demora mitjana per a ser operat a l'Hospital de Manacor creixi un 45% en menys d'un any

Pel que respecta a les llistes d’espera en l’apartat de consultes externes, un total de 5.221 pacients esperen poder ser atesos per un especialista, hi ha 1.275 usuaris que acumulen una demora de més de 60 dies.

Pel que respecta a les llistes d’espera en l’apartat de consultes externes, un total de 5.221 pacients esperen poder ser atesos per un especialista, hi ha 1.275 usuaris que acumulen una demora de més de 60 dies i el temps mitjà d’espera se situa en el 42.94%, quan la mitjana en termes generals és del 49.98%.

Pel que respecta a la llista d’espera per a sotmetre’s a una intervenció quirúrgica, un total de 1.446 pacients esperen dia i hora. Els pacients amb una demora quirúrgica superior als 180 dies són 194 i la mitjana de la demora en aquest sentit és del 99.62%, quan la xifra general és del 140.09%.

L’Hospital de Manacor ha passat de no tenir a cap malalt esperant més de 180 dies per a ser intervingut a tenir-ne 194.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència