Connect with us

Comunitat

Batles i batlesses de MÉS per Mallorca reclamen “més respecte a l’autonomia municipal”

Batles i batlesses de MÉS per Mallorca reclamen "més respecte a l'autonomia municipal"

Han denunciat la ingerència que suposa la d’instar als ajuntaments a rebaixar taxes municipals

Els batles i batlesses de MÉS per Mallorca han denunciat aquest dimecres les “traves” tècniques i legals per poder donar una resposta ràpida i àgil a les necessitats actuals derivades per la crisi social i econòmica que ha provocat la Covid-19. D’aquesta manera, han reclamat “més respecte a l’autonomia municipal” així com millores i canvis legislatius que permetin encarar la situació amb una major amplitud de mires. En aquest sentit el coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha reclamat “invertir les prioritats del govern espanyol i deixar de seguir empobrint a les Illes Balears”.

Noguera, ha comparegut avui en roda de premsa acompanyat pel batle de Deià Lluís Apesteguia i la batlessa d’Esporles Maria Ramon. Tots tres han denunciat la ingerència que suposen algunes propostes, com ara la d’instar als ajuntaments a rebaixar taxes municipals. En aquest sentit, Apesteguia ha insistit en el fet que la solució més efectiva passa perquè l’Estat aprovi “mesures que vertaderament ajudin les empreses i no en davallar determinats gravàmens municipals”. És més, el batle de Deià ha recordat que la proposta de davallar-los compta amb informes de la FELIB i de l’Agència Tributària de les Illes Balears que qüestionen la seva legalitat.

En aquest sentit, MÉS, “des de la lleialtat institucional” sosté que cada administració ha d’assumir les seves competències. Així, la formació ecosobiranista recorda al Govern de les Illes Balears l’obligació d’assumir el seu paper executiu així com actuar d’interlocutor amb l’Estat.

Són tendència