Connect with us

Vist a les xarxes

Els intents de robatori de comptes de Whatsapp va en augment

Els intents de robatori de comptes de Whatsapp va en augment

T’explicam quins passos has de donar per a evitar que et succeeixi

És un problema que ja va ser detectat fa una mica més d’un any, però que en aquests últims mesos sembla que els intents van en augment. Almenys, això és el que vénen advertint en les xarxes socials els diferents cossos de seguretat.

Com ho fan?

És un cas de manual. Reps al teu mòbil un SMS amb un codi de verificació i, tot seguit, un whatsapp d’un dels teus contactes en què et demana aquest codi. En realitat, qui et demana el codi en qüestió és el lladre des d’un compte robat.

Si tu li reenvies el codi, poc temps després pots donar per perdut el teu servei de missatgeria, ja que el teu compte serà clausurat. Una vegada l’usuari ha perdut el compte comença a rebre missatges d’extorsió: ‘Si vols recuperar el compte, paga’m tants bitcoins’.

La recuperació d’un compte, es pot arribar a allargar fins a un mes, a causa de la gran quantitat de peticions d’assistència que rep WhatsApp i que treballadors de la plataforma han de revisar una per una.

En cas que siguis víctima d’un fet d’aquests, és molt important anar a denunciar-ho a la Policia. La denuncia no permetrà trobar el hacker, que és molt difícil, sinó perquè durant aquelles hores en què t’han suplantat la identitat, si algú ha fet alguna cosa presumptament delictiva o comprometedora en el teu nom, que tu puguis acreditar que no has estat tu. Senzillament per aquest motiu,

Com contactar amb WhatsApp per recuperar el compte

L’única manera que hi ha és enviar un correu electrònic i seguir les instruccions. WhatsApp et respondrà i procedirà a bloquejar el compte durant uns dies per fer-hi les comprovacions pertinents. Un cop passats aquests dies, l’usuari pot iniciar el procés de recuperació guiat per WhatsApp. Però, mentrestant, el compte està bloquejat i el delinqüent tampoc el podrà fer servir.

No disposen d’una finestreta o un telèfon per cridar i parlar amb un agent d’atenció a l’usuari.

Segueix aquesta indicació i no et podran segrestar el compte

WhatsApp té un sistema de seguretat que fa que ningú més que tu pugui modificar el teu compte, que és la verificació en dos passos.

Per a activar-ho, has d’anar a l’aplicació, fes clic en Ajustaments > Compte > Verificació en dos passos i fes clic a Activar.

Són tendència