Connect with us

Actualitat

Felanitx ha triplicat en un any les despeses destinades a Serveis Socials

Felanitx ha triplicat en un any les despeses destinades a Serveis Socials

El departament municipal va atendre l’any passat prop de 500 persones mitjançant ajudes que sumen uns 142.000 euros

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea de serveis socials ha incrementat per tres les ajudes econòmiques al llarg del 2020 situant-se en 142.304,98 € quan l’any 2019 la despesa va ser de 41.275,56 € i es varen atendre a 152 persones.

45 persones es troben en aquests moments a la llista d’espera del SAD, que gestiona l’IMAS.

L’Ajuntament de Felanitx va contractar el 2020 a 3 auxiliars d’ajuda a domicili (SAD) per reforçar el servei. Aquestes tres treballadores socials han dut a terme tasques de suport emocional, informació de recursos i ajudes que han anat sorgint. Les mateixes han assumit la tasca que s’havia de fer des d’altres administracions per tramitar ajudes com l’Ingrés Mínim Vital (Seguretat Social); Resoga (Conselleria de Serveis Socials); prestacions de SEPE o ajudes de lloguer (Conselleria d’Habitatge).

La regidora de serveis socials, Catalina Soler ha volgut destacar “la gran feina que duen a terme totes les persones que treballen a l’àrea de serveis socials, per la seva dedicació i la paciència que en molts de casos han de tenir amb les persones ateses. No es preveu un bon any i ens preocupen mesures com la pujada de llum, de gas o alguns impostos marcats per l’Estat”.

Aquest 2021 el consistori té previstes dues partides de despesa que sumen 136.000 € que es concediran a través d’ajudes directes o per pagament de factures justificades com a menjador i escoletes entre d’altres.

Des de serveis socials s’han mantingut la col·laboració amb Creu Roja i Càritas per abastir d’aliments a un total de 75 famílies.

Són tendència