Connect with us

Societat

La crisi de la pandèmia està tenint unes majors conseqüències socials i econòmiques sobre les dones

Així ho posa de manifest un estudi elaborat per l’Observatori Social de les Illes Balears

La crisi està sent més dur per a les dones, en gairebé tots els àmbits de la vida; laboral, econòmic, familiar, emocional i social. Així ho posa de manifest un estudi elaborat per l’Observatori Social de les Illes Balears que ha estat presentat aquest divendres en el Consell de Mallorca.

La directora de l’Observatori, la sociòloga, professora de la UIB, Maria Antònia Carbonero, ha explicat que l’estudi es va realitzar entre els mesos de juliol i octubre amb la participació de prop de 2.200 dones que tenien un perfil d’entre 30 i 60 anys, la majoria de les quals tenien estudis. Carbonero ha assenyalat que un 36% feien teletreball i un 10% havien patit un ERTO. Segons l’estudi, les dones migrades, així com les que no tenien estudis, les que viuen a habitatges petits i també les que havien de tenir cura dels seus fills i filles són les que més han patit les conseqüències de la crisi sanitària, tant en l’àmbit emocional i laboral, com de sobrecàrrega de feina. D’altra banda, un 70% constava l’increment de la violència masclista i un 13 % coneixia qualque dona que l’havia patida.

La directora insular d’Igualtat, Rosa Cursach, ha agraït la feina feta per l’Observatori, ja que confirma la línia d’actuació del Consell de Mallorca. Cursach ha recordat que el Consell ha creat línia de crèdits per a projectes transformadors liderats per dones, amb un pressupost de 700.000 euros. També dins de l’àmbit comunitari i institucional, s’ha treballat amb els agents d’igualtat en coordinació amb el Govern i ajuntaments així com s’ha increment l’atenció psicològica i les places d’habitatges i s’ha creat un nou servei per a dones en situació de prostitució. La directora insular d’Igualat ha assenyalat que amb la informació aportada per la UIB es podrà fer una feina més precisa, així com ajustar millor les línies de subvencions i els plans d’igualtat dels ajuntaments per pal·liar l’impacte de la pandèmia en les dones, a Mallorca.

Cursach també ha avançat que el Consell està treballant en l’elaboració d’un cicle formatiu en matèria d’igualtat adreçada a regidors i regidores de tots els municipis per incidir en la transversalitat de les polítiques d’igualtat. La formació, que s’impartirà previsiblement el segon trimestre d’enguany, constarà de sis mòduls amb temes que van des de l’urbanisme a la participació.

Podeu consultar l’informe fent clic aquí.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com