Connect with us

Comunitat

Els negocis obligats a tancar per les restriccions del Govern rebran una ajuda de 1.500 euros al mes

Els bars i restaurants de Manacor viuen la tercera restricció en 10 mesos

També obtindran una reducció de les taxes municipals, com puguin ser fems o ocupació de la via pública

El Govern oferirà ajudes de 1.500 euros al mes a tots aquells negocis que s’han vist afectats per les restriccions del Govern i que en la majoria de casos s’han vist obligats a tancar.

Aquesta decisió s’ha pres aquest divendres en el marc d’una reunió extraordinària de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social i en la qual han participat consellers del Govern, del Consell de Mallorca, Menorca i Eivissa i representants polítics i dels sectors implicats, com la FELIB, CCOO, UGT, PIMEB i CAEB.

Francina Armengol ha recordat que la greu situació de les illes de Mallorca i d’Eivissa han obligat el tancament de bars i restaurants, i també gimnasos.

Aquest pla de xoc que s’ha presentat avui és de 103,5 milions d’euros i es reparteix de la següent manera:

Ajudes per a bars, restaurants i gimnasos: ajudes directes per aquests sectors afectats per les mesures de restricció fins el primer trimestre del 2021, garantint que tots aquests negocis disposaran de 1.500 euros cada mes. Són 30 milions d’euros, 15 milions d’euros són del Govern i 15 milions més provindran dels Consells Insulars.

20 milions d’euros per als municipis (10 del Govern i 10 dels ajuntaments): dirigit als altres sectors afectats per la Covid-19 (transport, sector cultural, petits comerços, etc).

Reducció de taxes municipals (fems i d’ocupació de via pública) per als sectors afectats per les mesures de restricció de la Covid-19. Això beneficiarà sobretot a petites i mitjanes empreses.

50 milions d’euros per a petites i mitjanes empreses a través de l’ISBA, ampliables a 100 milions durant el 2021.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència