Connect with us

Comunitat

“A Educació han oblidat que al gener, fa fred”

"A Educació han oblidat que al gener, fa fred"

El sindicat ANPE denuncia que “molts alumnes han reprès aquests dies les classes amb temperatures molt baixes”

Davant la tornada al col·legi en aquest segon trimestre escolar, en ple hivern, molts docents han fet arribar al sindicat ANPE que els seus alumnes estan passant fred a les aules. Per aquest motiu, exigeixen a la Conselleria d’Educació que “prengui les mesures oportunes si la intenció és mantenir l’escenari de presencialitat”.

Des del sindicat denuncien que a la Conselleria se li ha oblidat per complet que “a l’hivern fa fred. Ens sembla sorprenent la falta de previsió que s’ha tingut de l’aula, ja que si la intenció és mantenir els centres oberts i ventilats, no s’han donat instruccions per a combatre les baixes temperatures dins d’elles”.

En aquest sentit, des d’ANPE han impulsat una consulta entre tots els centres escolars, amb la finalitat de recollir l’opinió del professorat i conèixer sota quines condicions han desenvolupat el seu treball. Segons el mateix sindicat, “alguns afiliats ens han comunicat que han hagut de donar la seva activitat lectiva amb les finestres obertes, a temperatures que han arribat als 8 o 9 °C, la qual cosa contradiu la normativa de riscos laborals que aconsella un interval entre 17 i 27 graus centígrads”.

Des d’ANPE exigeix al Departament de Planificació i Centres que prengui les mesures oportunes per a resoldre aquesta situació, ja que si la intenció de la Conselleria és mantenir els col.legis oberts, “això ha de fer-se sota condicions de salubritat, no sols per a prevenir-nos del virus, sinó també del fred hivernal”.

Són tendència