Connect with us

Actualitat

Artà demana a Medi Ambient un tractament integral i global del projecte de gestió d’Es Canons

Aquest dimecres s’han celebrat a Palma una reunió entre totes dues parts amb la finalitat d’acostar postures

Una representació de l’equip de govern municipal de l’Ajuntament d’Artà, encapçalats pel batle Manolo Galán i les regidores Maria Antònia Sureda i Aina Comas, s’han reunit aquest dimecres a Palma amb el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director gerent de l’Ibanat, Joan Ramon, per intercanviar parers sobre el projecte de la zona d’acampada de la finca d’Es Canons contemplada a la Llei 2/2020. Cal recordar que l’anunci d’una zona d’acampada de 250 places, fa unes setmanes, causà preocupació i perplexitat entre els representants polítics de l’Ajuntament, a més de provocar una reacció ciutadana de recollida de firmes contra el projecte.

La reunió d’avui ha servit per acostar postures, segons ha informat el Consistori d’Artà.  Els representants de l’Ajuntament han demanat una visió global de les places disponibles a la finca pública, tant de la futura zona d’acampada, com de la casa de colònies que gestiona el propi Ajuntament i també del futur refugi projectat a la Llei 2/2020. S’ha demanat, que s’acceleri la redacció dels plans de gestió de la zona (el PORN de la Península de Llevant i el Pla de gestió Natura 2000 de les Muntanyes d’Artà) per conèixer de primera mà què s’hi pot fer des del punt de vista de la planificació i l’ordenació.
El conseller s’ha mostrat obert a replantejar el projecte i ha demanat a l’Ajuntament un estudi de les places del quarter del soldats que actualment gestiona, per després poder consensuar una solució al respecte. Les dues parts s’han emplaçat a seguir treballant en el projecte sobre la base del diàleg.

Pel que fa a l’aparcament, les dues parts han coincidit que està sobredimensionat i que s’acordarà i consensuarà la reducció de la superfície, segons ha informat el mateix Ajuntament.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència