Connect with us

Comunitat

Balears rep una primera entrega de la vacuna Moderna de 600 dosis

Balears rep una primera entrega de la vacuna Moderna de 600 dosis

Menorca passarà al nivell 4 a partir d’aquest dissabte

Aquest dimecres ha arribat a Mallorca la segona vacuna contra la covid, la de la farmacèutica Moderna. Això permetrà incrementar el ritme de vacunació, tot i que aquesta primera remesa és simbòlica, concretament 600 dosis. Es sumen a les prop de 13.000 que ja hem rebut de Pfizer i amb les que aquesta mateixa setmana posarem la segona i definitiva dosi a gent gran i professionals de residències.

Salut, però, es queixa que no pot planificar bé la vacunació per la incertesa de quan arribaran les properes dosis. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha lamentat aquest dimecres el retard de les vacunes, encara que es degui, segons el govern espanyol, a un problema logístic a causa del temporal Filomena.

La petita remesa de 600 dosis que han arribat aquest dimecres s’haurien d’haver entregades el passat dilluns.

Aquest dimecres també s’ha sabut que Menorca pujarà al nivell 4 d’alerta sanitària i tendrà toc de queda a les 22.00 hores a partir de dissabte.

Els canvis principals per a Menorca seran el tancament de l’interior dels bars i restaurants i la limitació a dues de les unitats de convivència a les reunions socials i familiars, que hauran de ser de 6 persones a l’interior i 6 a l’exterior com a màxim. Tampoc no es permetran les festes populars ni les activitats culturals, esportives i lúdiques vinculades.

La Consellera Gómez ha explicat que fins ara Menorca havia mantengut el perfil més contengut de les Illes Balears amb una incidència a 14 dies molt per sota de les altres illes, especialment en èpoques de repunt, i ha indicat que en els darrers mesos la situació s’havia estabilitzat en una IA14 de 100 casos per 100.000 habitants.

No obstant això, d’acord amb les dades del Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació, les darreres dues setmanes Menorca ha experimentat un repunt que l’ha conduït a un màxim històric, amb una incidència acumulada consolidada a 14 dies de 224,8 casos per 100.000 habitants.

Són tendència