Connect with us

Vist a les xarxes

El darrer ‘invent’ dels moviments negacionistes: El que cau del cel no és neu, sinó plàstic

El darrer 'invent' dels moviments negacionistes: El que cau del cel no és neu, sinó plàstic

Ja heu vist l’experiment de cremar neu amb un encenedor ?

Els moviments negacionistes tenen una nova tendència a les xarxes, des de fa unes hores s’ha viralitzat a les xarxes un vídeo on una persona agafa un grapat de neu, fa una pilota i la intenta fondre amb un encenedor, assegurant que allò que ha caigut del cel no és neu, sinó plàstic.

Aquesta falsedat té una explicació molt senzilla. Tot ve de l’encenedor. El gas butà o el fluid inflamable que inclou l’encenedor, quan crema, deixa residu (com totes les combustions).

El suposat “olor de plàstic cremat” es deu a la gran quantitat de productes químics que queden atrapats sobre la superfície de la pilota de neu i que, amb la insistència de la flama accentua aquesta olor de residu químic.

Per què no es fon i no cauen gotes?

Sí que es fon. Amb les gotes d’aigua que teòricament haurien de caure quan es fon la neu passen dues coses. La primera és que la temperatura de la flama és tan elevada que es produeix el fenòmen conegut com sublimació: l’element sòlid passa directament a estat gasós sense passar per l’estat líquid. És a dir: enlloc de fer-se gotetes es fa directament vapor d’aigua.

I les gotes d’aigua que no s’evaporen queden atrapades a l’estructura interna de la pilota de neu que no és tan sòlida ni compacta.

Són tendència