Connect with us

Actualitat

Sebastià Nadal justifica la tala d’arbres a S’Illot a l'”interès general”

Sebastià Nadal justifica la tala d'arbres a S'Illot a l'"interès general"

El delegat de la zona costanera de Manacor va defensar la necessitat de la mesura que “va comptar amb el vistiplau del departament de Medi Ambient

Fa unes setmanes els diferents grups de l’oposició de Manacor van denunciar la tala massiva d’arbres en diferents carrers del nucli costaner de S’Illot. L’actuació va provocar les protestes polítiques i també per part d’alguns veïnats de les zones afectades. En la denúncia s’exposava que “es tractaven d’arbres amb més de 50 anys d’història.

El representant d’AIPC/SyS, Antonio García, va interrogar aquest passat dilluns sobre aquesta actuació municipal al delegat de la zona costanera, Sebastià Nadal, en el transcurs de l’última sessió plenària celebrada pel Consistori de Manacor de manera telemàtica.

Nadal va defensar que aquesta mesura obeïa a unes millores “més que necessàries” en l’enllumenat públic de S’Illot i que afectaven principalment el quadre 90 del nucli. Una zona que presenta molts problemes d’enllumenat públic des de feia anys i que es feia necessària una intervenció urgent que va poder dur-se a terme gràcies a un romanent pressupostari del 2019 i que va decidir invertir-se en aquesta millora.

Nadal també va defensar que aquesta actuació va haver de limitar-se als 500.000 euros que s’havien habilitat per a aquesta actuació, que va justificar com una mesura d'”interès general”, no exempta de dificultats per a poder executar-la i que va obligar a prendre una sèrie de mesures, en al·lusió a la tala de pins, sempre sota el criteri d’un projecte que va ser redactat en el seu moment, i que no requeria cap mena d’informe mediambiental. Malgrat això, va dir que el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament estava puntualment informat de l’actuació i que fins i tot va elaborar un inventari dels arbres de la zona.

García va retreure que alguns dels pins talats tenien més de 50 d’història i que havien estat plantats per veïnats de la zona. Nadal va insistir a defensar l'”interès general per sobre dels interessos particulars, igualment respectables”.

La versió de Nadal va ser sostinguda per la seva companya de partit i delegada d’urbanisme, Núria Hinojosa, qui va assumir l’actuació duta a terme des del seu departament perquè aquesta actuació pogués executar-se.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència