Connect with us

Actualitat

Ha estat informat el personal sanitari de Manacor de l’existència d’un servei COVID-Exprés a la ciutat?

Manacor repeteix la xifra de casos actius de fa dos mesos:263

Un matrimoni de Porto Cristo no va poder fer-se una PCR perquè ni a l’Hospital ni al Centre de Salut els van poder dir on es realitzen les proves

Al marge dels sacrificis i recomanacions sanitàries que els responsables polítics exigeixen als ciutadans a l’hora de plantar-li cara a la pandèmia, és important insistir en la necessitat que hi hagi una bona coordinació entre els diferents serveis sanitaris.

La Conselleria de Salut va informar fa dues setmanes de l’entrada en servei a la capital del Llevant d’un centre habilitar com COVID-Exprés que tindria capacitat per realitzar entre 150 i 200 proves PRC diàries. Aquest servei està situat a la Via Palma 140, just davant de la Caserna de la Guàrdia Civil i a pocs metres de l’Hospital de Manacor. És el local que es pot veure a la fotografia que acompanya aquesta informació.

Per cert, el de Manacor, i malgrat el confinament perimetral decretat el mes d’octubre de l’any passat, va ser l’últim servei d’aquestes característiques que es va habilitar a Mallorca, quan ja operaven idèntics serveis en altres indrets de l’illa, com és el cas d’Inca i en moltes barriades de Palma.

Aquesta és la situació en els centres de salut de Mallorca, segons Satse: Personal sanitari saturat i línies telefòniques col·lapsades

Ell mateix també comenta que “nosaltres, per la nostra part vam acudir també per error al Centre de Salut de Manacor. Allà la persona d’informació ens va indicar que li sonava què era prop de la Guàrdia Civil, però que no em podia assegurar on”.

Un usuari de les xarxes socials, de manera molt respectuosa, ha denunciat un fet que posa de manifest la descoordinació existent entre els diferents serveis sanitaris. El denunciat en qüestió esposa que “ahir a la nit els meus sogres van anar a l’Hospital de Manacor per error per sotmetre a una prova PCR. Allà ningú va saber informar-los on es practicaven aquestes proves”. Exposa que el personal sanitari que els va atendre “van tenir l’amabilitat de fer diverses cridades telefòniques per intentar esbrinar el lloc, però no hi va haver manera de saber-ho. Els meus sogres, que no tenen telèfon mòbil, van tornar a Porto Cristo sense PCR”.

Ell mateix també comenta que “nosaltres, per la nostra part vam acudir també per error al Centre de Salut de Manacor. Allà la persona d’informació ens va indicar que li sonava què era prop de la Guàrdia Civil, però que no em podia assegurar on”.

Seria recomanable que els responsables sanitaris prenguessin les mesures oportunes per evitar que aquest tipus de situacions puguin seguir produint-se en el futur.

Són tendència