Connect with us

Societat

El preu mig de la llum avui serà el segon més alt de la història a l’estat

La pregunta que es fa tothom: Per què s’ha disparat el preu de la llum en plena onada de fred?

L’onada de fred es notarà d’aquí a uns dies en els rebuts de la llum amb una pujada de preu històrica. Aquest dijous a les nou del vespre el preu del MWh va arribar als 109 euros , el més alt dels últims set anys. I aquest divendres, el preu serà tant alt durant tota la jornada que el preu mig serà el segon més alt de la història a l’estat espanyol.

El rècord és del gener del 2002. Durant bona part del dia estarà al voltant dels 110 euros per MWh, arribant fins als 115 euros a les 8 del vespre. Perquè ens entenguem el preu normalment oscil·la entre els 30-40 MWh. I es que, des de que ha començat l’any (en tal sols vuit dies) el preu de l’electricitat s’ha disparat un 27%, coincidint precisament amb l’onada de fred d’aquests dies.

És habitual que aquesta època de l’any pugi el preu de la llum, perquè és quan hi ha més demanda, entre d’altres per l’ús de la calefacció durant moltes hores. Com que hi ha més demanda es fa necessari que entrin generacions d’energia elèctrica més cares, i aquesta és una de les causes de la pujada de preus que està provocant moltes protestes a les xarxes socials.

Són tendència