Connect with us

Societat

Mallorca celebra els 40 anys de l’ocupació de sa Dragonera

El 7 de juliol de 1977 mig centenar de joves varen ocupar sa Dragonera per evitar que s’hi construís

El 7 de juliol de 1977 mig centenar de joves varen ocupar sa Dragonera per evitar que s’hi construís, mentre d’altres, des de Mallorca, informaven de l’ocupació i reivindicaven la protecció de l’illa. Amb motiu del 40 aniversari d’aquesta fita històrica, el Consell de Mallorca ha volgut homenatjar les persones i tot el poble de Mallorca que varen protagonitzar aquella lluita ecologista i de defensa del territori.

Per recordar aquesta data, la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja,  el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i la batlessa d’Andratx, Katia Rouarch, han descobert avui matí una placa commemorativa situada just devora del pinar on varen acampar els ocupants. Amb el lema «Dragonera per als dragons», la placa està dedicada al poble de Mallorca que va lluitar per salvar l’illa.

A l’acte, hi ha assistit prop d’una trentena de persones que varen participar en l’ocupació com a membres de Talaiot Corcat, de Terra i Llibertat o a títol individual. A tots se’ls ha obsequiat amb una reproducció de l’illa de sa Dragonera feta amb impressora 3D a partir d’una escultura de bronze de Joan Mayol i col·locada sobre fusta d’alzina d’arbres i branques rompudes (no se n’ha tallat cap) de les finques públiques del Consell de Mallorca. La composició final és obra de na Diana Farràs.

A més, se’ls ha lliurat un exemplar del llibre Salvem sa Dragonera, del doctor en història,  Pere J. Garcia Munar.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència