Connect with us

Comunitat

El Govern té previst intervenir llits de les clíniques privades si fos necessari

L’Executiu insta la població a reduir la mobilitat al màxim i a dur a terme exclusivament les activitats considerades essencials

El Govern continua avaluant dia a dia els diferents indicadors epidemiològics i assistencials per tal de poder avançar-se a les necessitats mitjançant mesures que limitin la possibilitat de contagi, com les que s’han avançat aquest divendres, i prepara el sistema sanitari perquè pugui donar resposta efectiva a la pandèmia. Respecte a aquest punt, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, durant la compareixença de premsa ha explicat que el Govern està garantint l’assistència sanitària i, a més, ha anunciat que, d’acord amb les clíniques privades, està previst intervenir una part dels seus llits per poder tenir-ne més en reserva.

D’altra banda, davant la situació d’extrema gravetat en què es troba Mallorca, el Govern insta la població a reduir la mobilitat al màxim i a dur a terme exclusivament les activitats essencials. Igualment, es demana que la ciutadania romangui a casa a partir de les 20.00 hores, limiti al màxim els contactes socials i compleixi amb totes les mesures preventives per evitar emmalaltir.

Tant la vicepresidenta, Pilar Costa com Gómez han apel·lat a la «prudència, responsabilitat i solidaritat» cap a les persones amb qui convivim i han recordat que en aquestes circumstàncies s’han de descartar totes les celebracions i els esdeveniments populars.

Han insistit a fer un esforç extraordinari ara que ja ha començat la vacunació i han recordat que aquesta setmana finalitza la primera dosi a les residències de gent gran i la que propera començarà la vacunació del personal sanitari.

Són tendència