Connect with us

Actualitat

“No serviran per aturar els contagis, només per ralentitzar-los”

"No serviran per aturar els contagis, només per ralentitzar-los"

Les noves i dures restriccions del Govern a Mallorca provoquen tot tipus de reaccions

Les noves i dures restriccions, en el cas concret de Mallorca, que han estat avançades aquest divendres pel Govern i que entraran en vigor a partir del dimarts de la setmana que ve, han generat tot tipus de reaccions en les xarxes socials.

Les noves restriccions afecten de ple als bars, restaurants, gimnasos i grans superfícies que hauran de romandre tancats, en principi, durant dues setmanes. En el cas de les grans superfícies, aquests únicament podran vendre aliments bàsics i de parafarmàcia. Res més.

El sector de la restauració a Mallorca considera que aquestes últimes mesures suposa una estocada definitiva al sector que fa mesos que ve denunciant que el sector viu una situació limit a conseqüència de les restriccions.

En el cas dels ciutadans, que han volgut expressar la seva opinió a través de les xarxes socials, també hi ha opinions per a tots els gustos, però la gran majoria dubten de l’efectivitat de les noves mesures anunciades. L’usuari @ang_pc3 ha dit a Twitter que “són mesures que no serviran per aturar els contagis, només per ralentitzar-los. Remataran a molts comerços ferits pels darrers mesos. Malament. Calen decisions útils”. @Ameisin_ es demana “quan toca la següent temporada de consum massiu? És per a saber quan tornaran a obrir, perquè òbviament basar-se en els contagis és una estupidesa”. @elborru_ exposa “ara que ja han fet calaix tancaran sa temporadeta de sa costa de gener i au”. El compte del Restaurant Can Eduardo de Palma considera la mesura “un escàndol”. “Tancaments obligatoris sense ajudes econòmiques directes, gent que encara no han cobrat l’ERTO, els fixos discontinus encara esperant la prestació extraordinària, puja d’impostos. Però ells sí que té ingressos garantits cada mes, sens falta”, en referència als polítics.

Per la seva banda, el batle de Deia, @LluisApesteguia ha escrit “suport, sempre, a les mesures de prevenció i seguretat que decretin les autoritats sanitàries del Govern. Però si Madrid tengués les xifres de contagis que tenim a Mallorca, La Moncloa ja hauria confinat tot l’Estat. No ens entenen, no ens veuen, no condicionam”. L’usuari @tonisalom ha contestat aquest comentari dient, “estem desprotegits, o almenys, així em sent jo … Si Madrid no pren les decisions, el Govern hauria de se encara més contundent. 15 dies. Tenim barris amb IA14 >900!”.

Són tendència