Connect with us

Vist a les xarxes

Si vols continuar utilitzant WhatsApp… hauràs d’acceptar la seva nova política de privacitat

WhatsApp bloquejarà els usuaris que enviïn spam, missatges automàtics o que suplantin la identitat d’una persona

Descobreix quines són les noves condicions del servei (que no són poques)

Com a persona que fa servir WhatsApp, segur que t’has trobat (o et trobaràs) amb una pantalla inicial de l’aplicació que t’informa d’unes noves condicionsd’usuari i termes de privacitat que entraran en vigor el 8 de febrer. Pots rebutjar-ho sense acceptar, però t’avisen que si vols fer servir els seus serveis més enllà d’aquesta data, hauràs d’acceptar, tant sí com no.

Quines són aquestes novetats?

Segons l’avís, a partir d’ara hi ha canvis en la manera com WhatsApp tracta les nostres dades i com les empreses de Facebook (propietària de WhatsApp) i empreses de tercers accedeixen als nostres xats i missatges.

Què vol dir això, a la pràctica?

És probable que ja ho estiguessin fent des de fa temps, però ara el que fan és obligar-te a acceptar les condicions de WhatsApp, per les quals dones el teu consentiment perquè comparteixi un seguit d’informacions teves.

Ho justifiquen dient que tu ja comparteixes informació amb altres, ja que envies missatges a altres persones o empreses. I t’avisen que ells també ho comparteixen. No només els missatges, sinó també la informació associada al teu compte, incloent-hi foto de perfil i número de telèfon, entre d’altres.

Els teus contactes. Per poder identificar l’altre interlocutor, WhatsApp ha de tenir accés a tota la teva llista de contactes. És bàsic per al funcionament de l’aplicació. Per aquesta raó t’avisen que altres persones que fan servir WhatsApp comparteixen amb ells les teves dades, encara que no en siguis usuari, ja que els altres usuaris també accepten que WhatsApp es quedi amb tots els seus contactes (totes les fitxes completes, la teva inclosa).

També comparteixen la teva ubicació, adreça IP, informació sobre el teu mòbil i fins i tot els historials de missatges.

Les condicions del servei de WhatsApp es van actualitzar el passat 4 de gener i, recorda, entraran en vigor el 8 de febrer. També et fan saber que si no estàs d’acord amb els seus termes, et posaran totes les facilitats per eliminar el teu compte.

Són tendència