Connect with us

Societat

L’IMAS conclou a Felanitx el procés de vacunació a les seves residències

L'IMAS conclou a Felanitx el procés de vacunació a les seves residències

83 usuaris i 110 treballadors de la residència Bartomeu Quetglas han estat els darrers a rebre la dosi

Professionals d’Atenció Primària del Servei de Salut han culminat aquest dijous horabaixa la primera ronda de vacunacions de la Covid-19 a les residències per a gent gran que gestiona l’Institut d’Afers Socials (IMAS). En total han estat vacunats 614 usuaris dels 711 que resideixen als cinc centres de gestió pública, i 746 dels 1.028 professionals que fan feina a Oms-Sant Miquel, Bonanova i Llar d’Ancians de Palma, Huialfàs de sa Pobla i Bartomeu Quetglas de Felanitx.

La residència Oms-Sant Miquel de Palma va ser el primer centre residencial de les Balears en rebre la vacuna el passat 27 de desembre.

La primera fase de la vacunació a les residències públiques ha culminat aquest dijous als centres d’Huialfàs, de sa Pobla, i Bartomeu Quetglas, de Felanitx. Al primer s’ha vacunat el 97,5% dels usuaris i el 80,5% dels treballadors. A la residència de Felanitx, han rebut la primera dosi de la vacuna el 93,2% dels residents i el 65% del personal.

Juntament amb la injecció, cada persona ha rebut un justificant de vacunació en el qual consta la dosi i la data; el lot i la data de la segona dosi, i una referència al portal notificaRAM per declarar possibles efectes adversos. Està previst que els equips de vacunació d’Atenció Primària es tornin a desplaçar al centre transcorreguts 21 dies de la primera dosi de la vacuna per a posar la segona dosi tant a usuaris com a professionals.

Està previst que aquest divendres, 2.149 usuaris i 1.795 professionals de residències públiques i privades de Mallorca hagin rebut la primera dosi de la vacuna. Fins una setmana després de la segona la persona no genera immunitat.

Són tendència